Zomerstop: welkom allemaal!

02 juli 2019
Sportaanbod Vorige

Op 15 mei werd Ajax voor de 34e keer landskampioen. Nauwelijks een sportliefhebber zal het gemist hebben. Naast miljoenen ‘bondscoaches’ in Nederland is voetbal qua beoefenaars de grootste sport van ons land - bekeken naar geregistreerd aantal beoefenaars: 1,2 miljoen voetballers in 64.000 teams. Zij streden rond mei en juni allemaal in de ontknopende wedstrijden van hun competities, op welk niveau dan ook. Om kampioen te worden als Ajax, om te promoveren of niet te degraderen, of gewoon het einde van een seizoen gezelligheid te vieren. Rond diezelfde periode eindigde ook de competitie van de 250.000 hockeyers die in Nederland actief zijn. Een blik op hun agenda geeft rond eind augustus, begin september weer een omcirkelde datum: de start van de competitie 2019/2020. Tot dan is het tijd voor de zomerstop…

Zomerstop. Teamsporten met competities kennen een langere periode van inactiviteit. Natuurlijk wordt er eerder dan de competitiestart weer verzameld voor trainingen - maar gedurende enkele weken tot maanden ligt het teamleven stil. Deze bijna anderhalf miljoen sporters, zouden die hun conditie niet op pijl willen houden? Of na een korte vakantie net wat fitter aan de teamtrainingen beginnen? Een bredere basis leggen, techniek bijschaven? Na de zomerstop wacht voor hen de afrekening tijdens de eerste training: wie loopt er voorop, wie blijft er blessurevrij, wie kan alle minuten spelen, wie staat er in de basis?

Atletiek noemen we de moeder van alle sporten. Een bouwsteen voor de motorische ontwikkeling. Een basis voor iedereen die aan sport doet. Een completere ontwikkeling leidt tot minder blessures. We gaan er vanuit dat iedereen dit weet en begrijpt. 

Atletiek gaat het hele jaar door. In de kou zoeken we alternatieve locaties en trainingen. In de vakanties gaan we door met degene die er wél zijn. Op de baan is iedereen welkom, en net zo makkelijk gaan we de poort uit en zoeken we andere locaties op. We gaan er vanuit dat iedereen dit weet en begrijpt.

In een bepaalde mate concurreren we met de andere sporten en sportclubs. Het liefst zouden we alle voetballers en hockeyers als atleten verwelkomen. Het is niet reëel die impact te verwachten. Maar kan jouw vereniging de sportteams uit de omgeving een dienst verlenen? Daarmee kun je de impact van jouw club en atletiek in de buurt ook vergroten. Kun jij de voetballers van clubs om de hoek extra conditietraining geven? Wil jij hockeyers met jouw trainers loopscholing aanbieden? Laat zien welke waarde er in atletiek zit en welke expertise in jouw club huist. Wil jij teamsporters completere atleten maken? Omarm de zomerstop, verwelkom de voetballers. 

Zie je de kansen wel, wil je aan de slag, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Ik denk graag met je mee.