Hardlopen

Samen Nederland Beter Laten Lopen

De Atletiekunie is een inspirerende coach voor elke hardloper: van beginner tot lange afstandsloper. Via 300 clubs, 60 loopgroepen en 75 evenementenorganisaties voorzien wij onze 140.000 leden en de rest van Nederland van producten en diensten om jou als hardloper op weg te helpen. Samen laten we Nederland beter lopen!

Maar liefst vier miljoen Nederlanders lopen. De loopsport is daarmee de snelst groeiende tak van atletiek in Nederland. Lopers hebben de grote voordelen van het hardlopen ontdekt; je conditie verbetert, je weerstand neemt toe, je valt er van af en je humeur verbetert. Speciaal voor deze doelgroep bestaat www.hardlopen.nl. Met  informatie over looproutes, trainingen, gezondheid, de loopevenementenkalender, tips voor een verantwoorde voorbereiding op loopevenementen en natuurlijk het laatste nieuws op het gebied van loopsport.

Onderzoek Loopsport

Op 28 oktober 2009 zijn de resultaten gepresenteerd van een onderzoek naar loopevenementen in Nederland. Het onderzoek is verricht door prof. Dr. Maarten van Bottenburg van de Universiteit van Utrecht en drs. Paul Hover van het W.J.H. Mulier Instituut. Opdrachtgever was de Atletiekunie, in samenwerking met het Platform Loopevenementen, waarin organisatoren van de tien evenementen samenwerken. 

Sportverzorging

Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) is sinds 1954 de representatieve brancheorganisatie voor de sportmassage en sportverzorging in Nederland. Niet alleen voor de sportmasseurs en de sportverzorgers, maar ook voor de overheid (ministeries van VWS en OC&W), voor de nationale sportkoepel NOC*NSF en alle bij de branche betrokken organisaties, zowel op nationaal als op internationaal niveau.