Scheidsrechter (20)

Wil jij graag doorgroeien bij het jureren van baanatletiekwedstrijden?

Dan is de functie van scheidsrechter misschien iets voor jou!

De scheidsrechter kan na het volgen van de opleiding aan de slag bij basisbaanwedstrijden. De scheidsrechter kent het wedstrijdreglement en weet hoe het reglement in de praktijk wordt toegepast. De scheidsrechter heeft een sturende rol. Hij/zij instrueert het juryteam en zorgt ervoor dat de juryleden de kritische elementen binnen de onderdelen voldoende aandacht geven. 

Ben jij lid van een Atletiekvereniging en wil je je inschrijven voor de opleiding Scheidsrechter? Kijk dan in dit overzicht of de opleiding bij jou in de buurt wordt aangeboden en schrijf je meteen in. Niks in de buurt maar heb je wel interesse, geef dit aan via de interesselijst.

Aanvraagprocedure opleiding voor vereniging

Doorloop onderstaand stappenplan als er meerdere geïnteresseerden zijn binnen je vereniging en de opleiding ook bij jouw vereniging georganiseerd kan worden:

  • Neem contact op met je taakcoördinator;
  • De taakcoördinator geeft aan welke voorzieningen er nodig zijn en beoordeelt in overleg of de beoogde locatie hieraan voldoet;
  • De taakcoördinator gaat op zoek naar een opleider (de opleider beoordeelt ook de eindopdracht);
  • In overleg met de opleider worden de definitieve opleidingsdagen en -tijden bepaald;
  • De taakcoördinator stuurt uiteindelijk het volledig ingevulde aanvraagformulier naar de Atletiekunie. De opleiding komt online op de website zodat geïnteresseerden zich direct via de site kunnen inschrijven.
  • Let op: de deelnemers zijn bij de start van de opleiding minimaal 18 jaar, ze hebben de cursus jurylid algemeen (60) afgerond en zijn lid van de Atletiekunie. 

In de informatiefolder vind je informatie over o.a. de instroomeisen, de opzet, tijdpad en studielast van deze opleiding. 

Kwalificatieprofiel
Kwalificatieprofiel

Toetsplan
Toetsplan