Bert Huizinga Lid van Verdienste Atletiekunie

Geplaatst op Vrijdag, 27 mei 2022
Bert Huizinga Lid van Verdienste Atletiekunie

Tijdens de Harry Schulting Games op Hemelvaartsdag werd Bert Huizinga onderscheiden als Lid van Verdienste van de Atletiekunie. Rob Janssen, tot voor kort lid van het uniebestuur, speldde hem de versierselen op die horen bij deze eervolle onderscheiding.

Bert Huizinga, al ruim 50 jaar lid van de Vughtse sportclub Prins Hendrik, was als bestuurder, organisator en official bij tal van atletiekevenementen betrokken. Gedurende maar liefst 40 jaar was hij daarnaast nationaal starter bij Nederlandse kampioenschappen en evenementen als de FBK Games en de Europese Kampioenschappen Atletiek 2016 in Amsterdam.

Dit jaar neemt Bert Huizinga afscheid als nationaal starter. De FBK Games in Hengelo, volgend pinksterweekend, zijn dan zijn laatste kunstje op dit niveau. Daarna zal Bert het ‘startgeweer’, zoals hij dat omschrijft, neerleggen. Ook al is hij best bereid om de club een handje te helpen als zij voor een eigen wedstrijd nog eens een beroep op hem doen.

Zichtbaar geroerd nam hij de onderscheiding in ontvangst, te midden van zijn echtgenote Mieke, zijn kinderen Martijn en Femke en de kleinkinderen. Die zien uit naar de weekends zonder dat Bert weer op stap moet om ergens in het land als nationaal starter op te treden.

Een mooi moment en dik verdiend binnen zijn eigen vereniging Prins Hendrik tijdens de Harry Schulting Games die al 18 edities lang op zijn steun en inzet mocht rekenen.

Onderscheiding