Onze partners

Hieronder vind je alle partners van de Atletiekunie.

Hoofdsponsoren:

ASICS

ASICS Benelux is vanaf 1 januari 2006 onze ‘Official partner’ en op 1 januari 2013 is het contract hernieuwd. ASICS treedt op als leverancier van sportkleding, -schoenen en accessoires voor alle nationale selecties, de technische staf en zorgt voor vrijwilligerskleding bij een geselecteerd aantal evenementen. Daarnaast slaan wij samen met ASICS de handen ineen om de loop- en wandelsport in Nederland te stimuleren. Zo worden onder andere nieuwe en bestaande programma's ontwikkeld en gebruikt.

ASICS: Anima Sana In Corpore Sano: "Een gezonde geest in een gezond lichaam"

Meer over ASICS

ASICS en Atletiekunie


TeamNL

TeamNL is hét sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. Van Atletiek tot Zwemmen. Het zijn de allerbeste sporters die aanwezig zijn op EK’s, WK’s en Olympische en Paralympische Spelen. Eén sportteam met één ambitie: Nederland vertegenwoordigen op de fiets, op het veld, op de baan, in het water en, waar er maar gesport wordt, de beste van de wereld zijn! TeamNL topsporters strijden voor Nederland, inspireren Nederland en maken Nederland trots. TeamNL is van Nederland.

Meer over TeamNL

TeamNL en Atletiekunie
Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is in 2016 voortgekomen uit de fusie tussen Nederlandse Staatsloterij en De Lotto. Nederlandse loterij is de grootste kansspelorganisatie van Nederland. Hun missie kan in 7 woorden worden samengevat: bijdragen aan een gelukkig en gezond Nederland.

Samen maken we sport en beweging bereikbaar voor iedereen. Van jong tot oud, van Olympisch tot paralympisch, en van revalidatie tot gehandicaptensport. Want kinderen krijgen bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen door te sporten, ouderen maken meer contact en de maatschappij wordt sterker door gezonde en fitte mensen.

Meer over Nederlandse Loterij

SPAR

SPAR is de winkel voor jouw dagelijks gemak. Met ca. 13.000 winkels in 48 landen is SPAR één van de grootste foodretailers ter wereld en altijd in de buurt. De winkels hebben een uitgekiend (vers) assortiment voor elk moment van de dag.

Nederland telt ruim 450 zelfstandige SPAR winkels, gerund door ondernemers. Zij doen er iedere dag alles aan om het jou gemakkelijk te maken. Bovendien maken zo’n honderd neutrale winkels gebruik van ons logistieke proces van inkoop en distributie.

Meer over SPAR

SPAR en Atletiekunie

Partner:

Nederlandse Spoorwegen

Wanneer je reist ben je aardig actief bezig. Dat klinkt misschien gek, maar als je met het openbaar vervoer reist beweeg je al snel 30 minuten per dag. Want je reist niet van station naar station, maar van deur tot deur. Tijdens deze reis gebruik je de fiets, pak je de bus of juist het vervoersmiddel wat je altijd bij je hebt: de benenwagen!

NS moedigt iedereen aan te wandelen of hard te lopen.

Meer over NS

NS en Atletiekunie

Suppliers:

Blackroll

Blackroll is een Zwitserse organisatie die producten aanbiedt voor het dagelijks herstel zoals fasciatools, trainingsapparatuur en slaapkussens. Het bekendste en populairste product is de foamrol of massagerol die vele sporters thuis als massagehulpmiddel gebruiken. Blackroll heeft zich als doel gesteld om iedereen te stimuleren verantwoordelijkheid te nemen over gezondheid, welbevinden en prestatievermogen en dit in balans te brengen.

Meer over Blackroll

Blackroll en Atletiekunie
Hotel en Congrescentrum Papendal

Verscholen in de bossen van de Veluwe vind je Hotel Papendal. Op deze mooie locatie komen topsport en bedrijfsleven op een kleurrijke manier samen. Of het nu gaat om het vergroten van kennis tijdens een congres, het ontplooien van sporttalent of het organiseren van een evenement, bij Hotel Papendal ben je aan het juiste adres. Voel de Energie!

Meer over Hotel en Congrescentrum Papendal

Hotel en Congrescentrum Papendal en Atletiekunie
RunningDirect

RunningDirect is de expert op het gebied van jouw hardloop gear en de grootste hardloopshop van de Benelux. Met een webshop specifiek voor hardlopers met een breed assortiment en veel kennis en expertise ben je altijd aan het goede adres bij RunningDirect!

Meer over RunningDirect

RunningDirect en Atletiekunie
Tamminga Sports

Tamminga Sports is een bedrijf gespecialiseerd in atletiekmaterialen en performance materialen. Ze hebben een breed assortiment van zowel wedstrijd- als trainingsmaterialen, voor topsport en breedtesport. Ofwel ‘ Alles voor Atletiek’.

Aantrekkelijke prijzen, maar wél persoonlijk advies. De mensen achter Tamminga Sports zijn bekend met de sport. Ze bekijken de aanschaf van de materialen vanuit het oogpunt van de atleet, de coach en de jury.

Meer over Tamminga Sports

Tamminga Sports en Atletiekunie
Zilveren Kruis

Zilveren Kruis is met ruim 3,5 miljoen verzekerden een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Wij zorgen ervoor dat u elke dag toegang heeft tot de beste zorg. Deze zorg kopen wij jaarlijks voor u in. Daarnaast maken we goede afspraken over de kwaliteit én prijs van behandelingen met zorgverleners, zoals ziekenhuizen en zelfstandige klinieken. Zo houden we de premie betaalbaar. Zilveren Kruis biedt naast individuele verzekeringen ook collectieve verzekeringen.

Als sporter verdien je een beloning voor jouw gezonde levensstijl. Daarom heeft Zilveren Kruis de Nationale Sportpolis ontwikkeld.

Meer over Zilveren Kruis

Zilveren Kruis en Atletiekunie
CTS Group

CTS GROUP is dé betrouwbare partner voor Europese distributie en logistiek. Met een unieke productlijn en een persoonlijke aanpak verzekeren wij u steeds opnieuw van een optimale invulling van uw zendingen en logistieke activiteiten. Flexibiliteit, proactieve communicatie en innovatie; daarin onderscheiden wij ons van andere logistieke dienstverleners.

Daarnaast zijn gezondheid en vitaliteit bij het leveren van topkwaliteit van groot belang. Dit zetten we ook graag door naar de wereld om ons heen. We steunen diverse projecten en initiatieven die hieraan bijdragen. Het stimuleren van beweging, ontwikkeling en gezondheid voor onze medewerkers, voor andere betrokkenen bij ons bedrijf en voor de wereld om ons heen; dat is waar wij naar streven.

Meer over CTS Group

CTS Group en Atletiekunie
Herzog Medical

Herzog Medical is een internationale speler op het gebied van compressietherapie binnen de sportwereld. Als partner van de Atletiekunie stelt Herzog Medical geavanceerde apparatuur beschikbaar voor optimale recuperatie na de inspanning en voor het herstel van blessures.

De pneumatische compressie die de Herzog systemen bieden, hebben een positief effect op het herstel van weefselbeschadiging. Met het Herzog ‘Compry Cool Cryo’ systeem wordt ijskoud water door een bandage gepompt met directe pijnreductie tot gevolg. Deze combinatie van koeling en compressie is bijzonder effectief bij blessurebehandeling.

Het succes van Herzog Medical is gebaseerd op jarenlange medische ervaring en een voortdurende dialoog met topsporters en medici. Directeur Harald Herzog is blij dat hij Atletiekunie-atleten met zijn apparatuur kan ondersteunen: “Een sneller herstel leidt tenslotte tot betere prestatie.

Meer over Herzog Medical

Herzog Medical en Atletiekunie
SportStroom

SportStroom coacht al 17 jaar sportverenigingen op weg naar goud: energieneutraal worden! Deze kennis en ervaring op dit gebied willen zij ook graag delen met atletiekverenigingen. SportStroom voorziet clubs onder andere van bouwkundig en financieel advies, weet alles over subsidies zijn is onder andere uitvoeringspartner van NOC* NSF. Daarnaast levert en installeert SportStroom ook LED-sportveldverlichting en zonnepanelen.

Wilt uw vereniging ook verduurzamen? SportStroom biedt een gratis begeleidingstraject aan waarin ze u van start tot finish begeleiden met het verduurzamen van uw accommodatie. Meer informatie hiervover vindt u hier.

Meer over SportStroom

SportStroom en Atletiekunie

Mediapartners:

NOS

De NOS is als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. De taken van de NOS staan omschreven in de Mediawet:

  • Het verzorgen voor de landelijke publieke omroep van media-aanbod op het gebied van nieuws, sport en evenementen dat zich bij uitstek leent voor een onbevooroordeelde aanpak. Hiertoe behoort in elk geval media-aanbod dat een hoge frequentie en vaste regelmaat van verspreiding vereist, een algemeen dienstverlenend karakter draagt of met een doelmatiger inzet van middelen beter gezamenlijk tot stand kan komen.
  • Het verzorgen van teletekst voor de landelijke publieke omroep.

Meer over NOS

NOS en Atletiekunie
Runner's World

Runner's World is hét meest gelezen hardloopblad ter wereld. Elke maand word je bijgepraat over training, voeding en gezondheid. Lees Runner's World en je loopt altijd voorop met de nieuwste apps, mooiste verhalen en opmerkelijkste trends. En als abonnee krijg je ook nog tientallen euro's korting op loopevenementen en aankopen in de webshop.

Meer over Runner's World

Runner's World en Atletiekunie

Maatschappelijk partners:

Cruyff Foundation

Om meer mensen met een beperking op de atletiekbaan te krijgen bij verschillende atletiekverenigingen is het noodzakelijk dat het aanbod van aangepast atletiek wordt verbreed en versterkt. Dankzij de samenwerking tussen de Cruyff Foundation en de Atletiekunie is het mogelijk om structureel mensen met een beperking te enthousiasmeren voor atletiek. Er worden clinics gegeven op scholen en talentdagen georganiseerd. Daarnaast worden trainers en verenigingen versterkt. Ook worden er wedstrijden georganiseerd waarin para atleten (mensen met een beperking) geïntegreerd deelnemen. Zo ontstaat een brede basis van para atleten. Vanuit deze brede basis worden talenten gescout voor een intensief talentprogramma, waarbij de basis bij de lokale vereniging ligt. De Cruyff Foundation voorziet, in samenwerking met de Atletiekunie, in het ontwikkelen van breedtesporter, naar talent, naar topsporter.

Zo geven wij samen kinderen de ruimte om te sporten en zich te ontwikkelen.

Meer over Cruyff Foundation

Cruyff Foundation en Atletiekunie
JOGG-Teamfit

JOGG werkt hard aan een maatschappij waarin álle kinderen en jongeren gezond kunnen opgroeien. Dat doet JOGG door de omgeving waarin kinderen veel komen gezonder te maken. Teamfit is de werkwijze waarmee JOGG zich onder andere inzet voor een gezondere sportomgeving, dit in samenwerking met onder andere NOC*NSF, sportbonden en gemeenten. Een JOGG-Teamfit coach begeleidt sportlocaties kosteloos om stappen te zetten naar een gezonder voedingsaanbod, een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik. Hierbij krijgen clubs tips, tools en inspiratie van een coach, maar ook van NOC*NSF, het Voedingscentrum en Gezondheidsfondsen voor Rookvrij. Daarnaast gaat JOGG-Teamfit in de sport ook voor gezondere sportevenementen, door het realiseren van gezondere voeding en sponsoring.

Meer over JOGG-Teamfit

Team:Fit en Atletiekunie