Atletiekbokaal 2022 uitgereikt aan (inter)Nationaal Wedstrijd Official Niels van der Aar

Geplaatst op Maandag, 27 februari 2023
Atletiekbokaal 2022 uitgereikt aan (inter)Nationaal Wedstrijd Official Niels van der Aar

Op zaterdag 18 februari staat Niels van der Aar tijdens de NK Indoor Senioren tot zijn eigen verrassing onverwacht in de spotlights. Uit handen van Sylvia Barlag, bestuurslid (ex officio) van de Atletiekunie, krijgt hij de enige echte Atletiekbokaal in handen. De Atletiekbokaal wordt toegekend aan een persoon, comité of organisatie die zich in een kalenderjaar of een reeks van jaren op bijzondere wijze heeft onderscheiden op organisatorisch gebied, op het gebied van het jurywerk of op het gebied van de atletiek voor personen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Niels heeft bijna geen toelichting meer nodig met alles wat hij heeft gedaan, doet en nog gaat doen voor de atletiek. Zowel in Nederland als daarbuiten een bekende naam, met een belangrijke rol in de organisatie van de EK Indoor in 2025 in eigen land, verklaart Barlag de unanieme keuze van de jury. Ook European Athletics laat weten blij te zijn met de inzet van Niels en de manier waarop hij bepaalde zaken op internationaal niveau heeft opgepakt, zoals het uitwerken van regelgeving en het bekleden van officialfuncties op internationale toernooien.

Ook is Niels actief betrokken bij de doorontwikkeling van verschillende juryopleidingen en bij The U35 Official Program. Hij is voorzitter van de Werkgroep Wedstrijdreglement en altijd inzetbaar voor een presentatie tijdens kennisdagen als de NWO-dag en de Dag van de Official.

Een bescheiden persoonlijkheid die zich, naast een drukke baan en gezin, vaak voor meer dan 100% inzet voor onze sport. Een terechte winnaar van deze prijs!