Bram Peters maakt overstap naar Vlaamse Atletiekliga

Geplaatst op Vrijdag, 5 juli 2024
Bram Peters maakt overstap naar Vlaamse Atletiekliga
© Lars van Hoeven

Bondscoach Bram Peters wordt na de Olympische Spelen in Parijs hoofdcoach sprint/horden bij de Vlaamse atletiekliga. Midden september voegt Atletiek Vlaanderen Bram Peters aan haar trainersstaf toe. Vanaf dat moment zal Bram de sprint/horden programma’s van de Topsportwerking in Gent leiden en een tandem vormen met Bart Bennema en Tom Du Pan.

Bram Peters is een voormalig 400 meterloper, die al op zijn 24-ste de overstap maakte naar het trainersvak. In 2019 kwam hij als talentcoach de Technische Staf van de Atletiekunie versterken. Hier was hij verantwoordelijk voor de begeleiding van jonge talenten maar daarnaast ondersteunde hij ook de trainingsgroepen van (destijds) Bart Bennema en Laurent Meuwly. 

Al snel verlegde hij zijn focus naar de 400 meter lopers en de estafetteploegen, waar hij de laatste jaren samen met Laurent Meuwly enorme successen heeft geboekt. Onder hun leiding werden Lieke Klaver, Femke Bol, Cathelijn Peeters en Lisanne de Witte in 2023 wereldkampioen in Boedapest. Op de EK atletiek in Rome werden de atletes ook Europees kampioen op de 4x400 meter en pakte Klaver individueel brons op de 400 meter. 

Technisch Directeur Vincent Kortbeek over het vertrek van Bram Peters: “De Atletiekunie is zeer erkentelijk voor de jaren die Bram met volle inzet en enthousiasme bij ons heeft gewerkt en wij wensen hem heel veel succes met zijn nieuwe uitdaging in Vlaanderen.”

Bram P Lars van Hoeven