De canon van de Nederlandse atletiek

Geplaatst op Dinsdag, 29 november 2022
De canon van de Nederlandse atletiek

Op 29 november is De canon van de Nederlandse atletiek verschenen, een nieuw standaardwerk waarin onze complete atletiekhistorie in 50 vensters en met meer dan 200 foto’s wordt beschreven.

Hardlooperijen

Van ‘hardlooperijen’ in de 19de eeuw, via de eerste Nederlandse olympische medaille (touwtrekken, 1920), vooroorlogse fenomenen als Chris Berger en Tollien Schuurman, zwarte bladzijden zoals de affaire-Foekje Dillema, de ‘foute’ Tinus Osendarp en verschillende dopingzaken, boegbeelden als Fanny Blankers-Koen, Gerard Nijboer, Nelli Cooman, Erik de Bruin en Ellen van Langen, de opkomst van Papendal, de stadsmarathons en de FBK Games, en de successen van wereldtoppers als Lornah Kiplagat, Marlou van Rhijn, Dafne Schippers, Sifan Hassan en Femke Bol: alle hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse atletiekgeschiedenis staan erin.

Hardlooperijen

Mooi cadeau voor de feestdagen

Jos Hermens (atletenmanager en voormalig houder werelduurrecord): “Een prachtboek vol schitterende verhalen over de rijke Nederlandse atletiekhistorie. Een mooi cadeau voor elke sportliefhebber.”

Bestel De canon van de Nederlandse atletiek voor jezelf of als cadeau voor de feestdagen, voor €24,95 (incl verzendkosten) op www.deatletiekcanon.nl.

800m vrouwen OS Amsterdam 1928 c Stichting Atletiekerfgoed