Hans Verploeg ontvangt Unie Erespeld

Geplaatst op Dinsdag, 21 maart 2023
Hans Verploeg ontvangt Unie Erespeld

Op donderdag 9 maart heeft Hans Verploeg uit handen van Esther Akihary, bestuurslid van de Atletiekunie, de Unie Erespeld ontvangen tijdens de ALV van zijn vereniging A.V. Oss '78.

Bestuurlijke functies

In maart 1983 is Hans gestart als bestuurslid communicatie en heeft daarna binnen A.V. Oss’78 in 13 jaar tijd verschillende bestuursfuncties bekleed met daarnaast andere functies in de rol van TC, clubblad en materialen. Binnen die 13 jaar is hij ook twee jaar waarnemend voorzitter geweest en heeft hij er mede voor gezorgd dat de eerste kunststofbaan is aangelegd. In 2006 is Hans gekozen als voorzitter. Zijn voorzitterschap heeft hij na 17 jaar tijdens deze ALV op 9 maart overgedragen aan Marco Leenders.

Met het bureau Sportstimulering van de gemeente Oss heeft Hans een samenwerkingsverband opgezet tussen verenigingen en voortgezet onderwijs, gericht op sportpark De Rusheuvel (waar ook A.V. Oss’78 gehuisvest is). Daarbij zijn leerplaatsplekken voor leerlingen van de diverse opleidingen opgezet.

Daarnaast is Hans lid geweest van het Sport! Support Regionaal Sportdebat Oss, Veghel en Uden met als doel richting te geven aan sportbeleving voor alle inwoners. Dit is een voorloper geweest van het Sportakkoord dat A.V. Oss’78 in de gemeente Oss mede heeft ondertekend.

Vrijwillige functies

Naast de bestuursfuncties kom je Hans ook vaak op de baan tegen als jurylid of official. Er zijn niet veel juryaantekeningen die ontbreken in zijn curriculum. Naast CWO Starter is hij ook Starter ook nationaal niveau geweest. Op dit moment is hij nog actief als beoordelaar van starters en opleider van beginnende starters.

Ook is hij al twaalf jaar de drijvende kracht achter het wedstrijdgedeelte van de Dijkenloop in Oss en al 22 jaar van de Maas en Waalse dijkenloop in Beneden-Leeuwen. Daarnaast is hij adviseur bij diverse loopevenementen binnen en buiten de regio (jubileumloop Dodenwaard, IJlsterloop in Friesland).

Karin, de dochter van Hans (op de foto rechts) was ook aanwezig bij de uitreiking van de Unie Erespeld. Vanuit de Atletiekunie was Esther Akihary erbij (op de foto links).