Historie atletiekverenigingen

Geplaatst op Vrijdag, 5 januari 2024
Historie atletiekverenigingen

De stichting Atletiekerfgoed is in 2010 in gezamenlijkheid opgericht door de Atletiekunie en de vereniging Vrienden van de Atletiek en heeft tot doel om de geschiedenis van de atletiek in Nederland in beeld te brengen en te borgen. In die geschiedenis spelen de atletiekverenigingen en loopgroepen natuurlijk een grote rol. Om die reden is één van de werkzaamheden van onze stichting het in kaart brengen van alle verenigingen die aangesloten zijn of ooit aangesloten zijn geweest bij de Atletiekunie.

Inventarisatie verenigingen

Vanuit de ons bekende bronnen (voornamelijk het tijdschrift AtletiekWereld en de ledenadministratie van de Atletiekunie) is een uitgebreide lijst van verenigingen samengesteld met daarin de op dit moment bekende informatie (naar overzicht). Per vereniging willen wij de volgende informatie in kaart brengen:

  • Volledige naam van de vereniging of loopgroep.
  • Datum van oprichting (zoals vermeld in de statuten).
  • Datum van aansluiting bij de Atletiekunie.

Indien van toepassing:

  • Datum van opzegging bij de Atletiekunie.
  • Datum van fusie met een andere vereniging.

Help je mee?

Graag doen wij voor het aanvullen van ons overzicht ook een beroep op jouw club. Wij vragen je om de ontbrekende gegevens van je vereniging aan te vullen. Beschik je daarnaast over ontbrekende informatie van andere verenigingen, dan is dat uiteraard ook zeer welkom. En ben je zelf niet op de hoogte van de gevraagde gegevens, dan is er vast wel een oud-lid die deze informatie wel kan aanleveren.

Mocht de informatie over jouw club al in het overzicht staan vermeld, dan vernemen wij graag of deze correct is.

Je kunt de informatie mailen naar Henk Brouwer. Bij voorbaat hartelijk dank voor je reactie!

Met vriendelijke groet,

Stichting Atletiekerfgoed