In memoriam Ben Saris

Geplaatst op Maandag, 8 augustus 2022
In memoriam Ben Saris

Afgelopen vrijdag ontvingen wij het bericht dat Ben Saris op woensdag 3 augustus 2022 is overleden. Ben was jarenlang een drijvende kracht bij veel activiteiten van zijn vereniging AV Generaal Michaëlis uit Best.

Halverwege de jaren zestig werd Ben Saris meerdere keren Nederlands kampioen verspringen. Talloze clubrecords uit die periode staan nog op zijn naam. Na zijn 12-jarige sportieve, nationale carrière wilde hij dat ook anderen van ‘zijn atletieksport’ konden genieten. Ben is circa 30 jaar lang (vervangend) voorzitter geweest van AV Generaal Michaëlis, verdeeld over meerdere perioden. Telkens als de club uit Best weer stuurloos dreigde te worden, sprong hij in het gat. Bij zijn afscheid als voorzitter ontving hij in 2003 tijdens de Ledenvergadering een koninklijke onderscheiding.

Ook voor de Atletiekunie heeft Ben Saris veel betekend. Als kalendercoördinator en als taakcoördinator voor de juryopleidingen was hij jarenlang het aanspreekpunt voor ‘de clubs uit het zuiden’. Daarnaast vervulde Ben tussen 1989 en 2004 de maximale toegestane drie zittingstermijnen als lid van de unieraad van de Atletiekunie. In 1994 ontving Ben het bronzen Unie Erekruis van de Atletiekunie, en in 2009 werd hij voor al zijn verdiensten voor de atletiek, voor Generaal Michaëlis én voor de Atletiekunie, onderscheiden tot Lid van Verdienste van de Atletiekunie.

We zijn dankbaar voor alle taken die Ben voor ons heeft vervuld en wensen AV GM, maar vooral ook de naaste familie, heel veel sterkte met dit verlies.