Oud-olympiër Herman Timme overleden

Geplaatst op Dinsdag, 20 december 2022
Oud-olympiër Herman Timme overleden

Heden bereikte ons het bericht, dat in zijn woonplaats Maastricht oud-olympiër Herman Timme op 89-jarige leeftijd is overleden.

Olympische Spelen 1960

Herman Johannes Timme, geboren op 21 juli 1933, kan bogen op een atletiekloopbaan die hem bij Nederlandse Kampioenschappen in totaal 22 keer op het erepodium deed belanden. Daarnaast vertegenwoordigde hij ons land in de periode van 1957 tot en met 1969 op 25 interlands en nam hij bovendien deel aan de Olympische Spelen van 1960, waar hij uitkwam op de tienkamp.

Nederlands kampioen werd de in Rotterdam geboren Limburger echter nooit. Daarvoor ondervond hij te veel concurrentie van zijn tijdgenoot, rivaal en atletiekkameraad Eef Kamerbeek, die hem niet alleen op de tienkamp, maar meermalen ook op individuele atletiekonderdelen steeds weer de loef afstak.

Kogelstoten & discuswerpen

Herman Timme, vooral bekend vanwege zijn Olympische tienkamp, heeft deze zware discipline slechts een zestal jaren beoefend, namelijk van 1956 tot en met 1961. Daarna beperkte hij zich vooral tot het kogelstoten en discuswerpen, zijn sterkste nummers. Herman beëindigde zijn atletiekloopbaan in 1970.

Met het overlijden van Herman Timme is een markant atleet heengegaan. Wij wensen zijn familie veel sterkte met dit verlies.