Rudie Wedel ontvangt Unie Erespeld

Geplaatst op Woensdag, 14 september 2022
Rudie Wedel ontvangt Unie Erespeld

Afgelopen maandag 12 september heeft Rudie Wedel uit handen van Bob Thomassen, voormalig beleidsadviseur Accommodatiezaken bij de Atletiekunie, de Unie Erespeld ontvangen.

Rudie is al sinds zijn jonge jaren lid van ASV Eibergen, eerst als wedstrijdatleet en vervolgens is hij jarenlang actief geweest als trainer en maakte hij deel uit van het bestuur en diverse commissies. Als jurylid en official zag je Rudie vaak op eigen wedstrijden, bij competitiewedstrijden en de FBK Games in Hengelo.

Vanaf eind jaren negentig heeft hij zich samen met de club en de Atletiekunie succesvol hard gemaakt voor een kunststofbaan in Eibergen die in 2001 werd geopend. In 2016 is de atletiekaccommodatie geheel vernieuwd, ook weer mede dankzij de inzet van Rudie, als accommodatie-adviseur van de vereniging.

In 2003 trad hij toe als lid van de Commissie Accommodatiezaken (nu: Werkgroep Accommodatie Zaken) van de Atletiekunie. Hij startte als accommodatieadviseur en deels als accommodatie inspecteur. Zijn professionele kennis en achtergrond was zeer welkom in de commissie.

Na zijn pensionering is hij zich gaan toeleggen op het landelijke inspectiewerk en de coördinatie daarvan. Rudie heeft een enorme professionaliseringslag bewerkstelligd in de werkzaamheden, waarvan het gestructureerd benaderen van baaneigenaren, de inspectieopzet en de publicatie van de inspectierapportages op de website een paar voorbeelden zijn. Rudie is jarenlang de motor (en mentor) geweest achter de huidige opzet van de Werkgroep Accommodatie Zaken (WAZ).

De professionalisering van de inspecties wordt door zowel de eigenaren van accommodaties als de verenigingen zeer op prijs gesteld. Rudie is lange tijd het gezicht van de WAZ geweest voor derden. In 2020 is hij gestopt met zijn taken voor de Atletiekunie.

Voorzitter Willemijn Schipper (op de foto rechts) was namens ASV Eibergen aanwezig bij de uitreiking van de Unie Erespeld. Vanuit de Atletiekunie waren Marloes van Amerongen (op de foto tweede van rechts) en Bob Thomassen (op de foto links) erbij.

Onderscheiding