Wim van Beek onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Geplaatst op Woensdag, 8 mei 2024
Wim van Beek onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Tijdens de Lintjesregen in Apeldoorn op 26 april is Wim van Beek onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Uit handen van burgemeester Heerts kreeg van Beek het lintje opgespeld. Aansluitend is er een receptie voor hem georganiseerd bij zijn zo geliefde atletiekvereniging AV ’34.

Wim van Beek is al 50 jaar als vrijwilliger bij Atletiekvereniging AV'34 actief op veel gebieden, zowel op sportief als organisatorisch gebied. Hij doet onder meer de wekelijkse hardlooptrainingen voor diverse loopgroepen, begeleidt de startende lopers naar de Midwintermarathon en is lid van de sponsorcommissie. Meer dan 20 jaar was hij penningmeester van Stichting Marathon Apeldoorn, die de Midwintermarathon organiseert.

Hij heeft samen met anderen het Nederlands Kampioenschap Indooratletiek van Gent naar Apeldoorn gehaald: sinds 2008 worden alle NK’s georganiseerd in Omnisport, Apeldoorn. Sinds die tijd kennen we hem voorzitter van de NK’s, waar hij altijd aan de leiding heeft gestaan van deze uitvoerende vrijwilligersorganisatie en inmiddels een zeer goed ingespeeld team van circa 250 vrijwilligers heeft gecreëerd dat ieder jaar een professionele prestatie levert. Ook kreeg hij in 2021 de Member Federation Award van de Europese atletiekbond European Athletics.

Mede dankzij zijn uitstekende leidinggevende capaciteiten in combinatie met zijn vaardigheden als gastheer tijdens de verschillende evenementen draagt de Atletiekunie de organisatie steeds opnieuw met een gerust hart over aan Wim.

Foto: Erik van Leeuwen (ASICS NK Atletiek 2022)
Wim van Beek ontvangt de European Athletics Member Federation Award uit handen van Cees Goosen, bestuurslid bij de Atletiekunie.

Onderscheiding