Doe mee met de Verenigingsmonitor

Geplaatst op Woensdag, 30 maart 2022
Doe mee met de Verenigingsmonitor

Om jouw club te vergelijken met andere clubs binnen de atletiek- en loopsport is de Verenigingsmonitor ontwikkeld!

De verenigingsmonitor is een onderzoek onder sportclubs met vragen over onder andere het ledenbeleid, vrijwilligers, financiën en accommodatie. Clubs die meedoen met de Verenigingsmonitor krijgen toegang tot het Benchmark Dashboard. Hier vergelijk je jouw club met andere clubs. Bijvoorbeeld met atletiekverenigingen of loopgroepen van dezelfde grootte of in dezelfde regio. Ook kun je jouw club vergelijken met andere sportverenigingen. Zo kom je dus meer te weten over waar jouw club staat ten opzichte van andere clubs, op allerlei gebieden. En je kunt van elkaar leren! Inzichten die je vervolgens kunt gebruiken voor het maken of aanpassen van je plannen voor de vereniging.

Dus ben je bijvoorbeeld benieuwd of andere clubs tijdelijk aanbod hebben voor niet-leden? Wat ze aan contributie vragen? Hoe andere clubs aan hun vrijwilligersbeleid werken? Of wat ze hun trainers betalen? Doe dan mee met de verenigingsmonitor! Eind april krijgen alle atletiekverenigingen en loopgroepen een uitnodiging waarmee ze kunnen deelnemen aan de Verenigingsmonitor. Tot eind juni staat de vragenlijst open om in te vullen en na de zomer zijn de resultaten beschikbaar in het Benchmark Dashboard. Het invullen van de vragenlijst zal uiteindelijk zo'n 1,5 uur in beslag nemen. Houd hier alvast rekening mee in je agenda.

Heb je nu al vragen over de Verenigingsmonitor? Neem dan contact met ons op via [email protected]atletiekunie.nl en bekijk onderstaande video: