Hoe inclusief is jouw sportclub? Doe de inclusiecheck!

Geplaatst op Woensdag, 8 september 2021
Hoe inclusief is jouw sportclub? Doe de inclusiecheck!

Wees welkom in de sport

Ruim 700.000 Nederlanders voelen zich nog niet welkom in de sport*, maar helaas zijn sportaanbieders zich hier vaak niet van bewust. Dat is jammer, want sportclubs kunnen júist die drempels wegnemen om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier kan sporten en bewegen. Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk Nederlanders het plezier van sporten kunnen ervaren. Daarom dagen we jou uit om te kijken naar de kansen die jij kunt aangrijpen om nog meer mensen welkom te heten bij jou op de vereniging.

Sporten en bewegen voor iedereen

In hoeverre is jouw club al inclusief? Is het bestuur divers en representatief? Is de accommodatie voor iedereen toegankelijk en sluit jullie aanbod aan op de wensen en behoeften van sporters uit de omgeving? Doe de inclusiecheck via weeswelkomindesport.nl en ontdek wat jouw club kan bijdragen om sporten en bewegen voor iedereen in Nederland mogelijk te maken!

Op naar een inclusieve sportomgeving

Wil je informatie om erachter te komen wat jouw sportclub kan betekenen voor een inclusieve sportomgeving? Mail naar [email protected] en bekijk de informatie over diversiteit op onze website. Ook kan je via lokale sportakkoorden gebruik maken van verschillende services, die sportclubs op weg helpen naar inclusief sporten. Denk aan trainingen, inspiratiesessies en begeleiding.

*Sportdeelname Index, oktober 2020, uitgevoerd door Ipsos in opdracht van NOC*NSF.