Ordemaatregel voor Khalid Choukoud

Geplaatst op Vrijdag, 6 juli 2007
Ordemaatregel voor Khalid Choukoud

Het bestuur van de Atletiekunie heeft atleet Khalid Choukoud (21) per 5 juli 2007 een ordemaatregel opgelegd, waarbij hij wordt uitgesloten van deelname aan wedstrijden, competities en evenementen onder auspiciën van de Atletiekunie, EAA of IAAF.

De ordemaatregel vloeit voort uit een positieve dopinguitslag na het behalen van de limiet op de 10.000 meter voor deelname aan de Europese Kampioenschappen voor neo-senioren tijdens een wedstrijd op 2 juni 2007 in Neerpelt (B). In het urinemonster werden sporen van stanozolol aangetoond. Een uitgevoerde contra-expertise op woensdag 4 juli 2007 heeft de uitslag van het onderzoek bevestigd.

Khalid Choukoud heeft te kennen gegeven een felle tegenstander te zijn van het gebruik van prestatiebevorderende middelen en zegt geen verklaring te hebben voor het aantonen van deze stof. Om die reden geeft hij aan zich totaal onschuldig te voelen.

Directeur Rien van Haperen meldt dat het antidopingbeleid van de Atletiekunie voorziet in een verplichte dopingcontrole bij kwalificatie voor internationale toernooien voor (neo-)senioren: “Deze zaak, hoe vervelend ook voor alle partijen, toont het belang aan voor het uitvoeren van deze controles”, aldus Van Haperen.

De Atletiekunie zal de tuchtrechtelijke afhandeling overdragen aan de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak. De ordemaatregel blijft van kracht tot de uitspraak van de tuchtcommissie onherroepelijk is geworden.