Canal Parade 2022

Geplaatst op Dinsdag, 9 augustus 2022
Canal Parade 2022
© Rainbow athletics Canal Parade 2022

Afgelopen zaterdag 6 augustus waren dertien sportbonden, Sport Pride Foundation, de Nederlandse Loterij en NOC*NSF vertegenwoordigd in de sportboot tijdens de Canal Parade 2022. De Parade vond dit jaar voor de 25ste keer plaats op de Amsterdamse grachten.

My Gender, My Pride

Met alle sectoren uit de samenleving ondersteunden ook de sportbonden de boodschap 'MY GENDER, MY PRIDE'. Iedereen moet zich vrij voelen zichzelf te zijn zonder opgelegde norm van buitenaf. Afgelopen decennia stond vooral in het teken van 'mogen houden van wie we willen' en het is tijd de focus te verbreden naar het 'mogen zijn hoe we ons voelen'.

Sport betekent plezier voor iedereen. Het is dan ook belangrijk dat iedereen mee kan doen en bovenal zichzelf kan zijn en zichzelf kan voelen. Naast bijvoorbeeld etnische achtergrond, mag ook het gendergevoel of -oriëntatie niets uitmaken bij deelname aan sport.

Helaas constateren we dat er binnen het Nederlandse sportlandschap op het gebied van jezelf mogen zijn nog veel winst te behalen valt. Dit beïnvloedt de Nederlandse sportdeelname en het plezier in de sport. Wij willen dat sporten voor iedereen toegankelijk is en dat iedereen zich welkom voelt. Daarom stond het thema 'Sport is voor iedereen' met de uitnodiging 'Sport jij ook mee?' dit jaar centraal op de sportboot.

Bekijk hieronder de aftermovie van de Canal Parade 2022.

Rainbow Athletics Amsterdam

Vier atleten van Rainbow Athletics Amsterdam voeren mee op de sportboot. Bij deze LHBTIQ+ atletiekvereniging staat samen bewegen bovenaan, wie of wat je ook bent. Want ook hardlopen en atletiek is voor iedereen!

Foto Rainbow athletics Rainbow athletics Canal Parade 2022