Webinars verduurzaming accommodatie

Geplaatst op Donderdag, 24 december 2020
Webinars verduurzaming accommodatie

Bespaar op je vaste lasten

Door je accommodatie te verduurzamen, kun je als vereniging structureel gaan besparen op je vaste lasten. Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden? In samenwerking met een aantal andere sportbonden en met SportStroom, dé energiecoach voor sportverenigingen, organiseren we webinars over het verduurzamen van accommodaties. Centraal hierin staat het gratis begeleidingstraject van NOC*NSF.

Begeleidingstraject tot 1 juli kosteloos

Tijdens de webinars word je bijgepraat over de inhoud van het begeleidingstraject dat het ministerie van VWS in ieder geval tot 1 juli 2021 kosteloos aanbiedt. Daarnaast krijg je meer inzicht in het gebruik van zonnepanelen, LED-verlichting en verduurzamingsmogelijkheden op het gebied van verwarming, isolatie en ventilatie.

Webinars op 13 januari & 20 januari

In de webinars van januari komen de verschillende verduurzamingsmogelijkheden aan bod waarbij in het webinar van 13 januari de focus ligt op zonnepanelen en LED-verlichting. Op 20 januari nemen we verwarming, isolatie en ventilatie onder de loep.

Terugkijken: webinar over het verduurzamingstraject

Het webinar van november ging vooral in op het verduurzamingstraject zelf. Waarom zou je er juist nu mee aan de slag gaan, hoe gaat het traject precies in zijn werk en welke financieringsopties zijn er? Bij dat laatste onderwerp komen onder andere garantstellingen van de Stichting Waarborgfonds Sport, de Sportlening, crowdfunding, ledenobligaties en de BOSA-subsidieregeling (stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties) ter sprake. Dit webinar heeft al plaatsgevonden en kan je hier terugkijken.

Aanmelden

De webinars starten om 20:30 uur en zijn gratis toegankelijk voor alle bestuurders van atletiek-, tennis- en padel-, hockey- en korfbalverenigingen. Tijdens de webinars is het mogelijk om vragen te stellen, maar heb je van tevoren al een vraag? Dan kun je die ook via het aanmeldformulier stellen.

Aanmelden webinars