AV '56 uit Goes is de eerste sportclub met natuurvriendelijke ledverlichting

Geplaatst op Maandag, 4 december 2023
AV '56 uit Goes is de eerste sportclub met natuurvriendelijke ledverlichting

Atletiekvereniging ’56 uit Goes heeft met trots de installatie van een nieuwe en natuurvriendelijke led-lichtinstallatie op hun atletiekbaan aangekondigd. De vereniging heeft hierin de primeur om als eerste sportclub over te stappen op een natuurvriendelijkere manier van het verlichten van de sportaccommodatie met ledverlichting.

Focus op ecologische duurzaamheid

De nieuw geïnstalleerde, zogenaamde, Dark Licht Eco serie van LI sports is ontworpen om te voldoen aan de verlichtingsbehoeften van sporters met een speciale focus op ecologische duurzaamheid. Het meest in het oog springende kenmerk van deze armaturen is de minimale hoeveelheid blauw licht in het lichtspectrum.

Met deze vooruitstrevende technologie draagt AV’56 actief bij aan het behoud van de natuurlijke omgeving en het welzijn van hun atleten, trainers en toeschouwers. Blauw licht kan negatieve effecten hebben op slaappatronen en nachtdieren. De overstap naar deze nieuwe sportverlichting is een duurzame keuze voor de toekomst.

Joran de Witte, van LI sports uit Goes, is zeer tevreden met het eindresultaat: ’Dankzij het geavanceerde ontwerp van de Dark Licht armaturen, waarin de gepatenteerde reflectortechniek een belangrijke rol speelt, is de verdeling van het licht op de baan veel gelijkmatiger en buiten de banen is het donker. Daarnaast worden ongewenste schaduwen en verblinding tot een minimum beperkt. Met de toevoeging van de warmere en natuurvriendelijker lichtkleuren hopen we een beweging op gang te brengen waarin felle blauwe ledlampen voorgoed van de sportvelden en uit bestekken verdwijnen. We laten hier in Goes zien dat het anders kan en eigenlijk ook moet.’

Frank Bakker, bestuurder van AV’56, is enthousiast over deze ontwikkeling: "Deze nieuwe verlichting zal niet alleen onze atleten ten goede komen, maar zal ook bijdragen aan het behoud van de natuurlijke omgeving rondom onze atletiekbaan. Daarnaast kenmerken de gekozen led-armaturen zich door hun zeer hoge efficiëntie waardoor we onze energiekosten structureel laag houden. Het is een win-win situatie voor iedereen."

De Gemeente Goes heeft deze verduurzaming van AV’56 ondersteund.

Meer informatie

Wil je meer informatie over ledverlichting bij jou op de club? Bekijk onze website en neem vrijblijvend contact op met onze partner Sportstroom.