Atletiekunie en VeiligheidNL slaan handen ineen om blessures te voorkomen

Geplaatst op Woensdag, 29 juni 2022
Atletiekunie en VeiligheidNL slaan handen ineen om blessures te voorkomen
© Erik van Leeuwen

Om het aantal blessures bij hardlopers terug te dringen, slaan de Atletiekunie en VeiligheidNL de handen ineen door een driejarige samenwerking aan te gaan.

Hardlopen draagt bij aan de verbetering van conditie, welbevinden en gezondheid van mensen. Ondanks deze positieve bijdragen is het risico op een blessure door hardlopen groot en leidt het bovendien vaak tot langdurig verzuim of zelfs sportuitval.

De samenwerking

VeiligheidNL en de Atletiekunie zijn deze samenwerking aangegaan zodat er meer aandacht komt voor de problematiek rondom blessures en verantwoorde sportbeoefening. Speerpunten van de samenwerking zijn:

  • gezamenlijk onderzoek doen naar de hardloopblessures die leiden tot uitval en verzuim en welke preventieve maatregelen hierbij passen;
  • bijscholing van looptrainers door middel van workshops over blessurepreventie;
  • hardlopers tools en informatie bieden om verantwoord te sporten en uitval te voorkomen, via ons platform hardlopen.nl.

Met deze gezamenlijke inspanningen willen we hardloopblessures voorkomen. Minder verzuim en minder uitval levert tenslotte meer hardlopers, meer gezondheidswinst en meer gezonde levensjaren op.


Programmamanager VeiligheidNL Maurice Leeser (r) en Algemeen Directeur Atletiekunie Pieke de Zwart (l).

Partners