Vincent Kortbeek nieuwe Technisch Directeur Atletiekunie

Geplaatst op Dinsdag, 6 september 2022
Vincent Kortbeek nieuwe Technisch Directeur Atletiekunie
© Jos Klijn

Per 1 november 2022 treedt Vincent Kortbeek (1982) in dienst als Technisch Directeur van de Atletiekunie en wordt hiermee de opvolger van Ad Roskam. Vincent Kortbeek is nu nog werkzaam als operationeel directeur bij de Talent Academy Group, waar hij verantwoordelijk is voor het creëren van een optimaal prestatieklimaat binnen organisaties, zowel in topsport als het bedrijfsleven. Ook was hij Technisch Directeur bij de Bob en Slee Bond Nederland, waar hij in 2014 startte als Bestuurslid Sport.

Pieke de Zwart, algemeen directeur bij de Atletiekunie, is verheugd over de aanstelling van Vincent Kortbeek. “Met de komst van Vincent willen we opvolging geven aan het succesniveau van topatletiek. Vincent is een scherpe analyticus en heeft sterke managementkwaliteiten. Met zijn enthousiasme en achtergrond in de atletiek, alsmede ervaring in topsport én expertise in coaching en persoonlijke ontwikkeling is hij in staat een sterk collectief te bouwen.”

"bijdragen aan de invulling van de sterke basis van de Nederlandse atletiek"

“Ik kijk ernaar uit om te beginnen als technisch directeur bij de Atletiekunie. Als voormalig Olympisch bobsleeër en oud atleet ben ik goed bekend met de wetten van topsport. Die topsportmentaliteit, samen met mijn ervaring in management en coaching in sport, zorgen ervoor dat ik een belangrijke bijdrage kan leveren aan de verdere invulling van de sterke basis die de Nederlandse atletiek nu heeft. Samen met de coaches, atleten, clubs en medewerkers wil ik deze lijnen graag verder vormgeven”, aldus Vincent Kortbeek.

Vincent Kortbeek

Over de Atletiekunie

Begin 2014 stapte Ad Roskam over van NOC*NSF naar de Atletiekunie en introduceerde een nieuwe benadering van het coachen in de topatletiek. Met het oog op de gestage groei in de diverse programma’s en de focus op de ontwikkeling van het coachniveau in de topatletiek, werd in 2018 de Technische Staf versterkt met hoofdcoach Charles van Commenée. Onder hun leiding werden de laatste jaren grote successen geboekt. Beide heren kondigden afgelopen zomer hun vertrek bij de Atletiekunie aan. Ad Roskam legt per 1 januari 2023 zijn functie officieel neer, zodat er in relatieve rust een goede overdracht kan plaatsvinden.