De plus van een gecertificeerd parcours

Geplaatst op Dinsdag, 20 oktober 2015
De plus van een gecertificeerd parcours

Steeds meer hardlopers hebben gadgets om afstanden te registereren. Het komt vaak voor dat er na afloop van het evenement discussie is over de gelopen afstand. Voorkom deze discussies door het parcours officieel op te laten meten door de Atletiekunie. Een door de Atletiekunie opgemeten parcours is een service waarmee je het verschil maakt. Een gecertificeerd parcours is een kwaliteitsimpuls, want het biedt deelnemers de zekerheid dat de gelopen afstand correct is. Een meetcertificaat is vijf jaar geldig indien het parcours ongewijzigd blijft. Momenteel zijn er 166 loopevenementen in de hardloopkalender te vinden, waarvan één of meerdere afstanden gecertificeerd zijn.

Inner Circle Run als goed voorbeeld

De Inner Circle Run in Hendrik Ido Ambacht heeft vorig jaar zijn 10 km laten opmeten door een parcoursmeter van de Atletiekunie. Op een leuke manier hebben ze deze certificering gecommuniceerd op hun website. Bekijk hieronder het filmpje en klik hier om naar hun website te gaan.
Wil je meer informatie over het certificeren van je hardloopparcours? Neem dan contact op met [email protected] o.v.v. naam loopevenement, datum en welke afstand(en) je wilt laten certificeren.