Unie-erekruis voor Ger Janssen

Geplaatst op Maandag, 6 augustus 2007
Unie-erekruis voor Ger Janssen

Het unie-erekruis wordt toegekend aan personen die zich in nationaal of regionaal verband gedurende een langere tijd verdienstelijk hebben gemaakt voor de atletiek.

Ger Janssen is vanaf 2000 voorzitter van De Keien Atletiek. Onder zijn leiding wist het bestuur in de afgelopen jaren een lastig proces van privatisering van de atletiekaccommodatie tot een goed einde te brengen, waarna de vereniging ook financieel geheel op orde werd gebracht

Janssen was ondermeer organisator van internationale kampioenschappen ultrarun in 2000 en 2003 en eveneens jarenlang de motor achter de nationale Profilecross. Na toetreding van De Keien Meeting tot het Nationaal Baancircuit heeft hij met zijn organisatie een verdere opwaardering van deze wedstrijd weten te realiseren, met een internationale uitstraling tot gevolg.

Bij de keuze voor Mondo bij de renovatie van de atletiekbaan heeft Ger Janssen een nadrukkelijke rol gespeeld. Hiermee werd de eerste Mondo-baan in Nederland gerealiseerd, wat voor de nationale wedstrijdatletiek ongetwijfeld tot verdere impulsen zal leiden. Ook binnen het regio-overleg is Ger Janssen altijd nadrukkelijk betrokken.