Gregory Sedoc bondscoach van alle bedrijfslopers

Geplaatst op Dinsdag, 27 september 2022
Gregory Sedoc bondscoach van alle bedrijfslopers

De Atletiekunie heeft als missie om Nederland én het bedrijfsleven fitter en vitaler te krijgen. Daarom is Gregory Sedoc aangesteld als bondscoach van alle bedrijfslopers. In onderstaande video stelt hij zich voor en legt hij uit wat dit programma voor jouw bedrijf kan betekenen.

Fysiek en mentaal gezonde medewerkers van levensbelang voor elk bedrijf

Met de huidige arbeidsmarktkrapte is vitaliteit een populairder thema dan ooit. Elke organisatie heeft alle medewerkers nu hard nodig. Maar met vitale medewerkers daalt niet alleen de uitval, de ziektekosten en het verloop van personeel. Frisse en blije mensen zorgen ook voor groei, inspiratie en productiviteit. De voordelen van onze sport zijn wereldwijd al vaak bewezen. Hardlopers hebben meer energie en minder stress. Hun weerstand gaat omhoog en ze genieten van een betere nachtrust. En ook niet onbelangrijk: hardlopen maakt vrolijk. Van al die voordelen profiteren mensen al bij twee keer per week dertig minuten hardlopen. Maar misschien wel het grootste voordeel van deze sport: hardlopen is laagdrempelig. Met een professionele trainer kan écht (bijna) iedereen meedoen. En door creatieve oefeningen, trainen verschillende niveaus gewoon samen.

De succesformule van hardlopen met collega’s: 1 + 1 = 3

Start iemand met hardlopen, is dit ook het startsignaal om allerlei positieve mentale en fysieke veranderingen in gang te zetten. Hierdoor zal hij of zij al snel meer gemotiveerd en ontspannen zijn. Ook als medewerker en collega. Vanuit die positieve toestand neemt allereerst de kwaliteit van de communicatie met de directe collega’s toe. Een enorme winst voor elke organisatie. Tijdens de trainingen ontstaat er onderling begrip, draagkracht en verbinding. Het is een broedplaats voor nieuwe ideeën en samenwerkingen. Wanneer aan de trainingen ook nog een online omgeving is gekoppeld waar werknemers zelfstandig aan de slag gaan, gaat die conversatie ook na de training door. Deze combinatie zorgt ervoor dat meer werknemers in beweging komen én blijven.

Lift mee op die energie

Lopen collega’s vóór, tijdens of ná hun werkdag, in plaats van in het weekend of ’s avonds? Dan blijft die energie op de werkvloer. Dat lekkere gevoel direct na het lopen is ideaal om de werkdag mee te starten of af te sluiten. Gaan medewerkers tussen het werken door, dan krijgen ze ook nog eens de beste remedie tegen een middag-dip. Sluiten ze de dag samen met een training af? Dan gaan zij fit, blij en voldaan naar huis. Onderschat het effect van blij thuiskomen niet, ook dát zie je de volgende dag weer terug op kantoor.