Eerste clubs succesvol van start met OldStars hardlopen

Geplaatst op Maandag, 3 oktober 2022
Eerste clubs succesvol van start met OldStars hardlopen
© BSR Agency

De Atletiekunie biedt samen met het Nationaal Ouderenfonds ondersteuning aan (aangesloten) clubs en/of loopgroepen bij het opzetten en uitvoeren van nieuw sportaanbod op de club in de vorm van OldStars hardlopen. Deze nieuwe vorm van sportaanbod is vooral gericht op veelzijdig bewegen. De eerste clubs zijn met succes van start gegaan!

We bewegen met zijn allen steeds minder en steeds eenzijdiger. Dit leidt bij ouderen tot snelle afname van vitale functies, verminderde zelfredzaamheid en kan gemakkelijk ook tot eenzaamheid leiden. Hardlopen als sport wordt steeds populairder. Er zijn weinig speciale middelen voor nodig, je kan het gezellig in groepsverband doen en de meeste mensen kunnen eenvoudig beginnen. Mensen die op latere leeftijd willen starten met hardlopen ervaren echter meerdere drempels. Door het aanbieden van aangepaste sport- en bewegingsactiviteiten met de hardloopsport als middel is het doel om drempels weg te nemen om op latere leeftijd (55+) te kunnen starten met veelzijdig bewegen.

OldStars hardlopen op jouw club?

De eerste clubs vieren de successen inmiddels. Wekelijks hebben Haag Atletiek, JustGoo, Tempo Atletiekvereniging en U-track een enthousiaste groep nieuwe leden op de club.

Meer informatie? Mail naar [email protected] of bel Annelies Bolk, 026-4834849.

Tijdens de Looptrainersdag op zaterdag 5 november verzorgen Gerard Heijnen & Jeroen Reintjes de workshop "OldStars hardlopen in de praktijk"