Eerste clubs van start met het nijntje Beweegdiploma

Geplaatst op Maandag, 12 september 2022
Eerste clubs van start met het nijntje Beweegdiploma

Afgelopen zondag 4 september vond de eerste scholingsdag voor het nijntje Beweegdiploma plaats in Zeewolde. Maar liefst twaalf enthousiaste atletiektrainers van zeven verschillende atletiekverenigingen meldden zich om 09.00 uur bij Zeewolde Atletiek waar de hele dag in het teken stond van het beroemde konijn van Dick Bruna.

Wat is het nijntje Beweegdiploma?

Het nijntje Beweegdiploma is een compleet en verantwoord beweegprogramma waarin kinderen van twee t/m vijf jaar spelenderwijs en vooral met plezier alle belangrijke basisvormen van bewegen leren, gewoon op de baan of het middenterrein. Het programma duurt 20 weken en aan het eind hiervan ontvangen de kinderen het officiële nijntje Beweegdiploma. Op deze manier bind je kinderen al op jonge leeftijd aan je club en bouw je aan een sterk fundament van jeugdleden.

Aan de slag met het nijntje Beweegdiploma?

Dit najaar starten we met de leeftijdscategorie vier/vijf jarigen (pilotjaar). Wil jij op je club aan de slag met deze doelgroep dan start je met een scholingsdag zoals in Zeewolde. Alle trainers op niveau 3 kunnen aansluiten en leren in één dag van een ervaren docent van de KNGU hoe je peuters en kleuters op een verantwoorde manier veelzijdig en beter leert bewegen.

In Zeewolde bleek algauw dat de deelnemende trainers voldoende creatief zijn, maar niet altijd even goed op de hoogte zijn van het beweegniveau van een tweejarige. Naarmate de dag vorderde en een aantal hilarische momenten verder, konden deze ervaren trainers zich ook verplaatsen in de motorische vaardigheden van een peuter of kleuter. Alle trainers zijn dan ook met vlag en wimpel geslaagd en kunnen op hun club met nijntje aan de slag.

20220904 092628

Aanstaande woensdag 14 september opent AV Suomi als eerste club zijn deuren voor kleuters en zaterdag volgt Astylos uit Tiel. Wij wensen ze alvast heel veel plezier met deze nieuwe doelgroep! Ook de trainers van AV Lionitas Leeuwarden, Zeewolde Atletiek, AV Jahn II Stadskanaal, AV Sporting Boxmeer en Prins Hendrik uit Vught gaan binnenkort van start.

Wil jij ook aan de slag met deze doelgroep? Check onze website of mail naar Annelies Bolk via [email protected].