Iedereen weer in beweging met een Yakult Start to Run beginnerscursus

Geplaatst op Donderdag, 17 februari 2022
Iedereen weer in beweging met een Yakult Start to Run beginnerscursus

Afgelopen dinsdagavond heeft de minister van Volksgezondheid, Ernst Kuipers, in een persconferentie aangekondigd dat er eind februari een einde komt aan de meeste coronamaatregelen. Dat is heel goed nieuws! Want dat betekent dat de Yakult Start to Run beginnerscursussen weer zonder beperkingen van start kunnen.

Beweging is hard nodig

En dat is hard nodig, blijkt ook uit de meest recente cijfers van Sportdeelname Index, uitgevoerd in opdracht van NOC*NSF. De afgelopen decemberlockdown heeft opnieuw gezorgd voor een historisch dieptepunt in sportdeelname Ruim zes miljoen mensen (39 procent) hebben in de laatste maand van 2021 helemaal niet gesport. “We zien de motivatie om in beweging te blijven afnemen. Hoe langer je stopt met sporten, hoe moeilijker het is om weer te beginnen", zegt ook algemeen directeur Van den Tweel van NOC*NSF.

De Yakult Start to Run beginnerscursussen kunnen een mooie opstap zijn voor mensen die lange tijd niet (voldoende) in beweging zijn geweest, die last hebben van de naweeën van het coronavirus (long covid) of mensen die heel graag op een verantwoorde manier het hardlopen onder de knie willen krijgen.

Promotiecampagnes

Komende week starten de promotiecampagnes en gaan we op zoek naar deze potentiële deelnemers. Voor jouw club of loopgroep een prachtige kans om mensen kennis te laten maken met je clubaanbod! Wellicht ben je door de pandemie leden verloren. Het programma Yakult Start to Run biedt jou, met ondersteuning van de Atletiekunie, de kans om weer nieuwe leden aan te trekken.

Biedt jouw club of loopgroep nog geen Yakult Start to Run aan? Misschien goed om te weten dat:

  • 92% van de deelnemers het einddoel haalt zonder blessures;
  • deelnemers de Start to Run cursus een 8,4 geven (de trainers krijgen zelfs een 8,7!);
  • 75% van de deelnemers na Start to Run doorgaan met hardlopen. Dit biedt je club veel kansen;
  • we landelijke en lokale (online) promotie voor jou inrichten;
  • je gebruik kunt maken van een gratis promotietool om ook vooral in de buurt bekendheid te creëren;
  • jouw Yakult Start to Run trainer zich gratis kan aanmelden voor de Yakult Start to Run trainersbijeenkomst (april 2022) op Papendal;
  • we je een Asics trainingsjack opsturen om als trainer op en top voor de dag te komen!

Wil je meer informatie over het organiseren van Yakult Start to Run bij jou op de club? Mail Team Yakult Start to Run. We helpen je graag verder zodat we komend jaar heel veel mensen in beweging kunnen brengen!

Naar aanmelden