Meer dan 15 basisscholen in Apeldoorn tonen enthousiasme voor EK-activiteiten

Geplaatst op Maandag, 6 mei 2024
Meer dan 15 basisscholen in Apeldoorn tonen enthousiasme voor EK-activiteiten
© Erik van Leeuwen

Met nog iets minder dan een jaar te gaan tot de EK Indoor Atletiek 2025 in Omnisport Apeldoorn, worden er na de zomervakantie activiteiten georganiseerd op basisscholen in de stad om kinderen in beweging te brengen en hen te betrekken bij dit grote sportevenement. Momenteel hebben al meer dan 15 scholen hun interesse getoond en staan te popelen om deel te nemen.

De EK Keuze Vijfkamp

In totaal worden via de EK Keuze Vijfkamp vijf verschillende activiteiten aan basisscholen in Apeldoorn aangeboden. De scholen worden op deze manier klaargestoomd voor de EK indoor van volgend jaar. Kinderen kunnen gaan ontdekken of atletiek bij hen past. Daarnaast zijn alle kinderen samen sportief bezig én het allerbelangrijkste; maken zij plezier. Kinderen leren niet alleen hoe zij individueel uitdagingen moeten aangaan, maar ook hoe zij hun klasgenoten kunnen aanmoedigen om hun gezamenlijke doelen te bereiken. Deze activiteiten zijn een combinatie van vitaliteit, sportiviteit, motivatie en enthousiasme. Of zij nu voor het eerst kennismaken met atletiek of al ervaren zijn, ieder kind kan deelnemen aan de activiteiten van de EK Keuze Vijfkamp.

De activiteiten zijn erg variërend. Zo bieden wij de activiteit mobiele kombochten op het schoolplein aan. Hierdoor wordt het stadiongevoel naar het schoolplein gebracht. Kinderen kunnen hun creativiteit kwijt en als een echte atleet gebruik maken van de bochten. Naast deze activiteit kun je er ook voor kiezen om de EK Atletiek Challenge Box aan te schaffen. In deze box zitten verschillende uitdagingen, waardoor kinderen samen kunnen sprinten, springen en werpen. Kortom, genoeg keuze en leuke activiteiten voor iedereen.

Op dit moment zijn er al meer dan 15 basisscholen in Apeldoorn enthousiast over de activiteiten, en wij hopen nog veel meer scholen te kunnen enthousiasmeren. Wij willen door middel van de EK Keuze Vijfkamp activiteiten kinderen laten genieten van sportief bezig zijn.


Wil je meer weten over de EK Keuze Vijfkamp? Lees alle informatie hier.