Atletiekunie en NN slaan handen ineen om beginnende hardlopers te ondersteunen

Geplaatst op Woensdag, 17 april 2024
Atletiekunie en NN slaan handen ineen om beginnende hardlopers te ondersteunen
© Yannick Schurzwans

Nationale-Nederlanden (onderdeel van NN Group) en hardlopen.nl lanceren vandaag de NN Running Coach. Deze persoonlijke digitale coach op hardlopen.nl is het eerste wapenfeit van een nieuwe samenwerking tussen de financiële dienstverlener en de Atletiekunie. De samenwerking moet beginnende hardlopers helpen om op een persoonlijke en verantwoorde manier met de sport, die jaarlijks sterk groeit in populariteit, te starten en actief te blijven. De introductie van de NN Running Coach sluit naadloos aan bij de missie van beide partijen om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen en houden.

Op de goede manier starten met hardlopen is voor veel Nederlanders een uitdaging, blijkt uit onderzoek van Markteffect. Dit was aanleiding voor Nationale-Nederlanden en de Atletiekunie om de NN Running Coach te lanceren: een digitaal platform dat beginnende hardlopers helpt om op een verantwoorde manier te starten met de sport. Op het platform vinden lopers een chatbot die met behulp van AI put uit ruim 13.000 artikelen van hardlopen.nl. De AI-chatbot geeft zo persoonlijk en deskundig advies gebaseerd op artikelen over onder meer trainingen, oefeningen, looptechniek, blessurepreventie, uitrusting, routes en voeding. Betrouwbare en persoonlijke coaching wordt zo op grote schaal toegankelijk gemaakt.

Supporter van hardlopen

De lancering van de AI-chatbot is een logische volgende stap voor NN. “Wij zijn al jarenlang internationaal sponsor en supporter van hardlopen, met onder meer de NNMarathon Rotterdam, de NN San Silvestre Vallecana in Madrid en de professionele atleten van het NN Running Team”, zegt Mariëlle Krouwel, CMO van NN Group. “Met deze nieuwe samenwerking hopen we in Nederland naast de gevorderde hardlopers die we bedienen met de hardloopevenementen, ook mensen die nog niet hardlopen het plezier van de sport te laten ontdekken. Want hardlopen is goed voor je fysieke en mentale welzijn, mits je het op de juiste manier aanpakt. Met de NN Running Coach zetten we de volgende stap in onze sportsponsoring-strategie. We zijn verheugd dat we deze gratis support mede mogelijk kunnen maken zodat iedereen op een verantwoorde en vooral leuke manier met hardlopen kan beginnen.”

NN RUNNING COACH KEYVISUAL2

Beginnerscursus op locatie

Ook de cursus op locatie blijft belangrijk bij een verantwoorde start met hardlopen, daarom is een nieuw hardloopprogramma ontwikkeld dat - na ruim elf jaar - Start to Run vervangt. Atletiekverenigingen en loopgroepen in het hele land gaan hun deelnemers begeleiden bij het verantwoord beginnen met hardlopen. Pieke de Zwart, directeur Atletiekunie: “Het is onze missie om mensen verantwoord in beweging te brengen en te houden, om zo een bijdrage te leveren aan een gezonder en vitaler Nederland. Met de support van Nationale Nederlanden kunnen we onze kennis op vernieuwende wijze ontsluiten en samen echt impact maken.”

Ontwikkeling van app

De NN Running Coach is het startschot van de samenwerking met de Atletiekunie. De digitale hardloopcoach werd afgelopen week al uitvoerig getest rondom het NN Marathon Rotterdam weekend. Het platform wordt de komende maanden doorontwikkeld tot een app die het advies personaliseert op basis van voorkeuren en eerdere chats. De app bevat dan ook een activity tracker en is in staat om trainingsprogramma’s af te stemmen op het weer, de belastbaarheid en hoe de loper zich voelt.

De AI-chatbot, app en bijbehorende marketingcampagne worden ontwikkeld door sportmarketingbureau On Your Marks (voorheen TDE).

Partners