Yakult en Atletiekunie beëindigen na zes jaar de samenwerking

Geplaatst op Dinsdag, 10 januari 2023
Yakult en Atletiekunie beëindigen na zes jaar de samenwerking
© BSR Agency

Start to Run is al ruim tien jaar dé cursus van de Atletiekunie om te starten met hardlopen en sinds 2016 is Yakult als hoofdsponsor aan Start to Run verbonden. Per januari 2023 blijft Start to Run doorgaan, alleen zonder titelsponsor Yakult: aan de samenwerking komt na zes sportieve jaren een einde.

Yakult en de Atletiekunie hebben de afgelopen jaren zeer succesvol samengewerkt aan de missie om zoveel mogelijk Nederlanders op een gezonde manier in beweging te krijgen. Ruim 70.000 deelnemers hebben via de cursus Yakult Start to Run de eerste stap gezet om verantwoord kennis te maken met hardlopen en een gezondere leefstijl te creëren en daar zijn we enorm trots op.

Sterke trainers, sterke clubs

Het programma Yakult Start to Run voor de beginnende loper heeft zich meer dan succesvol bewezen. Met ruim 220 cursussen per jaar en een netwerk van ruim 430 gediplomeerde trainers zijn er door heel Nederland startlocaties. De deelnemers die Yakult Start to Run hebben afgerond, waarderen de trainers en het programma met een 8,5. Bovendien haalt 92% het einddoel zonder blessures. Samen met aangesloten clubs en trainers in het land streven we ernaar om het Start to Run programma nog sterker te maken en daarmee bij te dragen aan de missie om mensen verantwoord in beweging te brengen.

'We blijven mensen verantwoord in beweging brengen'

“Wij willen Yakult enorm bedanken voor hun bijdrage en inzet om Nederland verantwoord in beweging te krijgen. Dankzij hun maatschappelijke betrokkenheid en bedrijfsfilosofie ‘Working on a healthy society’ hebben we de afgelopen zes jaar fantastisch mooie resultaten geboekt in het creëren van een gezondere samenleving. Wij gaan uiteraard door met onze missie om mensen te helpen bij de eerste stappen van hun hardloopavontuur”, aldus Pieke de Zwart, algemeen directeur Atletiekunie.

Piet Dekkers, Managing Director Yakult Nederland: ‘Met deze sponsoring heeft Yakult de afgelopen zes jaar een concrete bijdrage kunnen leveren aan de overtuiging dat iedereen die een stap wil zetten naar een gezonde(re) leefstijl, een steuntje in de rug verdient. Wij danken de Atletiekunie voor de fantastische samenwerking en wensen nog vele toekomstige deelnemers van Start to Run een goed begin naar een actief leven!’