Sporthulpmiddelen

Zijn er binnen de club vragen over het begeleiden van atleten met een lichamelijke beperking t.a.v. ortheses/prothes? Neem dan contact op met ons.

Platform Uniek Sporten Hulpmiddelen

Uniek Sporten heeft in 2021 het initiatief Uniek Sporten Hulpmiddelen gelanceerd om sporten en bewegen voor mensen met een beperking nog toegankelijker te maken! Als sporter kan men advies krijgen en maar liefst 85% van de financiering voor een sporthulpmiddel verkrijgen! Mochten de atleten nog niet geheel weten welk hulpmiddel ze willen gebruiken. Dan kan er ook gebruik gemaakt worden van de uitleen. Hierbij krijgt de aanvrager advies over gebruik van het sportmiddel en mag men deze 6 maanden gratis proberen. Heb jij atleten op de club die advies nodig hebben bij de aanvraag of financiering voor een sporthulpmiddel? Wijs hen dan vooral op dit platform en de bijbehorende mogelijkheden!

Beleidsregels in jouw gemeente omtrent sporthulpmiddelen

Zijn er vragen over de aanschaf van sporthulpmiddelen binnen jouw club en gemeente? Via deze website van de overheid kan men relatief eenvoudig de lokale wet- en regelgeving vinden en bekijken wat er in de verodening staat. Vaak staat er in de maatschappelijke beleidsregels beschreven welke mogelijkheden er zijn om sporthulpmiddelen aan te schaffen (en welk budget hierbij hoort). Er kan gezocht worden op gemeenten, vervolgens kan er bij het vak 'woord in tekst', bijvoorbeeld de woorden 'sportrolstoel' of 'sportvoorziening' ingevuld worden. De zoekmachine toont dan de beleidsregels die op dat moment gelden. Het is overigens niet altijd zo dat de gemeente dit specifiek benoemt in het beleid.

Contactgegevens Atletiekunie

Wanneer bovenstaande informatie ontoereikend is, kan een club voor vragen over de para-breedtesport contact opnemen met Femke Pluim via [email protected]. Heb je een vraag over para-topsport dan kun je een mail sturen naar Fynn van Buuren.