240226 RCA Banner

Running Coach Academy

De Running Coach Academy is een initiatief van de Atletiekunie, ASICS & RunningDirect. Hiermee willen we enthousiaste hardlopers interesseren voor het trainers- en coachvak.

De Running Coach Academy is een programma voor jonge hardlopers in de leeftijd vanaf 18 jaar oud om hen in korte tijd te laten kennismaken met wat het inhoudt om running coach te zijn.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg de Running Coach Academy dan via de kanalen van de Atletiekunie, RunningDirect én schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief.

Recap kick-off
De negen toppers die onderdeel zijn van de Running Coach Academy zijn twee weken geleden ontvangen bij ASICS voor een kick-off. Bekijk de video hieronder.

Meet the Running Coaches

Negen deelnemers krijgen een kijkje in de keuken van het looptrainersvak middels verschillende meeloopsessies bij verenigingen én een bijeenkomst op Papendal. In juni besluiten zij of ze in oktober starten met een looptrainersopleiding bij de Atletiekunie.

240405 Atletiekunie Kickoff RCA 44
Lukas Renaud
"Mijn trainer heeft mij veel geleerd en ik zou graag het plezier wat hij uitstraalde zelf mee willen geven aan een nieuwe generatie."
-
240405 Atletiekunie Kickoff RCA 47
Charlene Torres-Molenhuis
"Ik ben assistent-trainer bij een Mila groep en ik zou graag op dit vlak mijn kennis willen uitbreiden."
-
240405 Atletiekunie Kickoff RCA 50
Robert Modderman
"Naast zelf hardlopen vind ik het ook mooi om anderen te helpen hierin beter te worden."
-
240405 Atletiekunie Kickoff RCA 52
Puck Pentenga
"Ik ben vrij nieuw in de hardloopwereld maar vind het leuk om mij hierin verder te ontwikkelen en ook anderen te inspireren."
-
240405 Atletiekunie Kickoff RCA 62
Tara Neleman
"Ik vind het leuk om andere mensen te begeleiden en enthousiasmeren. Daarnaast studeer ik geneeskunde en zou ik graag ook op een andere manier mijn steentje bijdragen aan de gezondheid van mensen."
-
240405 Atletiekunie Kickoff RCA 66
Camilla de Graaf
"Ik heb mijn vader begeleid in hardlopen en dit vond ik zo leuk om te doen dat ik ook graag anderen hierbij wil helpen."
-
240405 Atletiekunie Kickoff RCA 59
Amber Bongertman
"Hardlopen doe je niet alleen en ik zou graag ook anderen enthousiasmeren. Bij de Running Coach Academy hoop ik hier meer over te leren."
-
240405 Atletiekunie Kickoff RCA 43
Tim Roks
"Ik ben fysiotherapeut en daarbij zie ik voldoende hardlopers voorbij komen. Coachen en trainen is daarbij ontzettend belangrijk en ik hoop dat ik die vaardigheden kan aanvullen bij de Running Coach Academy."
-
240405 Atletiekunie Kickoff RCA 56
Michel Vielvoije
"Hoe gaaf zou het zijn als ik mezelf kan ontwikkelen tot looptrainer van de toekomst en anderen te inspireren en helpen hun doelen te behalen."
-

We laten graag aan de jongere generatie zien hoe mooi het is om looptrainer te zijn en je kennis over te dragen aan anderen.

Maarten Kloppers - Beleidsmedewerker Kaderontwikkeling Atletiekunie
2401012 Atletiek Unie Running Coach Academy 60
2401012 Atletiek Unie Running Coach Academy 51
2401012 Atletiek Unie Running Coach Academy 56 web
2401012 Atletiek Unie Running Coach Academy 35 web
2401012 Atletiek Unie Running Coach Academy 40

Volg de Running Coach Academy

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de Running Coach Academy? Of wil je meer weten over wat het inhoudt om running coach te zijn? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief en ontvang;

  • Exclusieve uitnodigingen voor Running Coach Academy events
  • 15% korting op de aanschaf van ASICS producten via Runningdirect.nl
  • Interessante content over het trainer/coach vak
  • Updates over de Running Coach Academy

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.