Aangepaste atletiek op Bonaire

Geplaatst op Donderdag, 30 november 2023
Aangepaste atletiek op Bonaire

Het eerste weekend van november werd er volop samen gesport tijdens de Special Olympic Kingdom Games. Atleten van de verschillende Caribische eilanden reisden af naar Bonaire om daar hun beste beentje voor te zetten en ieder op zijn eigen niveau prestaties te leveren.

Integratie in de club

Het weekend vormde de uitgelezen kans om breder aandacht te vragen voor de sportieve mogelijkheden die er zijn voor mensen met een handicap. Zo zorgde VWS voor vier framerunners op het eiland en deelden Rob Janssen en Carolien Wellen van Prins Hendrik uit Vught hun kennis over FrameRunning en de integratie van aangepaste atletiek in de club. Daarnaast werd de verbinding gelegd tussen de zorg en de vereniging om ervoor te zorgen dat de vele mogelijkheden die atletiek heeft, volledig benut kunnen worden.

Het was een enorm geslaagd event, en een prachtige start voor een inclusief S.V. Athene op Bonaire!

Groepsfoto Bonaire

Enthousiast geworden?

Sluit dan op maandagavond 11 december aan bij de online webinar van Special Olympics Nederland, en kom alles te weten over de Special Olympics Nationale Spelen 2024 te Tilburg en Breda. En/of heb je vragen over het opzetten/optimaliseren van het aanbod van aangepaste atletiek binnen jouw vereniging? Neem dan contact op met Femke Pluim, projectmedewerker aangepaste atletiek.