Atletiekunie en Livit Orthopedie slaan handen ineen

Geplaatst op Zondag, 20 maart 2022
Atletiekunie en Livit Orthopedie slaan handen ineen

Atletiekunie en Livit Orthopedie slaan handen ineen voor sporten met een functiebeperking

Met ingang van 19 maart 2022 zetten de Atletiekunie en Livit Orthopedie zich gezamenlijk in om sporten met een functiebeperking te stimuleren. Hierin richten zij zich op zowel atletiekclubs, trainers en bestuurders als de sporters zelf. Door het geven van voorlichting en inspiratie en het bieden van praktische ondersteuning en begeleiding hopen de Atletiekunie en Livit het sporten met een functiebeperking meer onder de aandacht te brengen binnen de atletiekclubs, deze toegankelijker te maken, trainers uit te rusten met de juiste kennis en bij mensen met een fysieke beperking de drempel te verlagen om te gaan sporten.

Met de kennis en expertise op het gebied van orthopedische hulpmiddelenzorg en de ervaring die Livit heeft met het ondersteunen van sporters met een orthopedisch hulpmiddel, kan de Atletiekunie haar clubs en trainers voorzien van betere handvatten op het vlak van sporten met een lichamelijke beperking. Door de kennis van de clubs en hun trainers te vergroten met daarbij de mogelijkheid om de expertise van Livit waar nodig in te roepen, hopen beide partijen dat sporters met een fysieke beperking de juiste begeleiding krijgen en dat meer mensen met een functiebeperking de weg naar de diverse atletiekclubs zullen vinden.

Sabine Huiskes (L) en Anieke Wierenga tijdens de Dag van de Atletiek

Afgelopen zaterdag werd, tijdens de Dag van de Atletiek op Papendal, de samenwerkingsovereenkomst getekend door Sabine Huiskes, commercieel directeur van Livit en Anieke Wierenga, vicevoorzitter van de Atletiekunie. Sabine Huiskes: ‘Vrij bewegen en sporten moet voor iedereen mogelijk zijn, dat is onze missie, daarbij ondersteunen wij dagelijks vele mensen met advies en orthopedische hulpmiddelen. In de Atletiekunie hebben we een sterke partner gevonden om de weg naar fijn sporten voor veel meer mensen met een fysieke beperking vrij te maken’. Ook Anieke Wierenga ziet in deze samenwerking een grote meerwaarde: ‘Door onze krachten met Livit te bundelen op dit vlak, kunnen onze clubs en trainers gebruikmaken van een grote bron aan kennis en ervaring op het gebied van sporten met een orthopedisch hulpmiddel, dat zal de drempel om hier actief en structureel mee aan de slag te gaan enorm verlagen’.

De samenwerking zal onder andere tot uiting komen in het gezamenlijk organiseren van webinars, voorlichting, inspiratie en events en het geven van advies en het bieden van praktische ondersteuning op maat door het expertiseteam Sport van Livit.

Kijk voor meer informatie op Livit.nl/sporten of Atletiekunie/aangepast-sporten

Foto: Lars van Hoeven