Atletiekunie geeft trainersopleiding niveau 3 op Bonaire en Curaçao

Geplaatst op Dinsdag, 31 mei 2022
Atletiekunie geeft trainersopleiding niveau 3 op Bonaire en Curaçao

Opleiding tot Basis Baanatletiektrainer 3 voor de trainers op Carabisch Nederland

In de laatste week van mei is de Atletiekunie gestart met de basis baanatletiektrainer niveau 3 voor 12 trainers van de atletiekclubs op Bonaire en Curaçao. Op deze eilanden is dringend behoefte aan een verdere ontwikkeling in de baanatletiek van de huidige trainers. Goed opgeleide trainers zorgen tenslotte voor kwalitatief goede trainingen waarin sportplezier centraal staat voor zowel kinderen als volwassenen.

Atletiekunie-opleider Bart Raijmakers zal samen met een MBO-docent Sport en Bewegen van Bonaire de trainingen observeren, workshops geven en de trainers persoonlijk begeleiden. Naast de fysieke week in mei zal Raijmakers in oktober op de eilanden actief zijn voor het tweede gedeelte van de opleiding. Tussendoor volgen de deelnemers online bijeenkomsten en gaan ze aan de slag met e-learnings.

Deze opleiding is de start van een langdurige samenwerking met zowel Bonaire als Curaçao om atletiek op de eilanden te versterken en daarmee de gezondheid van de inwoners te verbeteren. In Nederland voldoet bijna de helft van de kinderen tussen 2 en 17 jaar aan de beweegrichtlijn van de Gezondheidsraad. Op Caribisch Nederland voldoet slechts een kwart van de jeugd aan deze beweegrichtlijn. Mede hierdoor is overgewicht op deze eilanden bij de jeugd een probleem.

In het meerjarenprogramma dat voortkomt uit de samenwerking tussen de Atletiekunie en Bonaire & Curaçao, is naast kaderontwikkeling ook aandacht voor de organisatieontwikkeling, accommodatie en het atletiekaanbod. De Atletiekunie heeft de missie om zoveel mogelijk mensen verantwoord in beweging te krijgen en ook op Caribisch Nederland zoveel mogelijk kinderen en volwassenen te laten genieten van onze mooie sport.


Foto header: Bart Raijmakers (2e van links) met de trainers van Bonaire en Curaçao tijdens het eerste opleidingsweekend