Sportaanbod en -promotie

De Atletiekunie zet de sporter centraal en creëert kwalitatief, passend en inclusief sportaanbod op basis van de wensen, behoeften en levensfase. Zo bouwen we aan een “leven lang atletiek” voor diverse doelgroepen. We ondersteunen clubs met het in de markt zetten en promoten van (flexibel) sportaanbod.

Hoe zorg je voor nieuwe leden op de club?

Bij veel clubs staat het ledental onder druk. Nieuwe leden werven en bestaande leden behouden is daarom essentieel, maar niet altijd vanzelfsprekend. Want welk aanbod kan je bieden en heb je daarvoor voldoende expertise en de juiste middelen in huis? Dit magazine helpt je op weg. Haal inspiratie uit de initiatieven van clubs en lees meer over de programma’s vanuit de bond. Met de veelzijdigheid van atletiek hebben we goud in handen om iedereen een leven lang in beweging te brengen en houden!

Lees meer
Samen sta je sterk(er): werk samen met de basisschool

De jeugd heeft de toekomst. Uit onderzoek weten we dat hoe jonger je leden kan binden, des te langer deze leden als sporter of kader verbonden blijven aan jouw club. Daarom maken we als Atletiekunie de jeugd graag enthousiast voor atletiek. Atletiek is de basis voor een vitale en fitte samenleving.

Lees meer
nijntje Beweegdiploma

Samen met de KNGU bieden wij het nijntje Beweegdiploma aan onze clubs aan. Het nijntje Beweegdiploma is een compleet en verantwoord beweegprogramma waarin kinderen vanaf twee jaar spelenderwijs en vooral met plezier alle belangrijke basisvormen van bewegen leren, gewoon bij jou op de baan of het middenterrein. Met het 20-weeks durende programma helpen we zo jouw club te bouwen aan een sterk fundament van jeugdleden. Afgelopen jaar zijn we met vijf clubs gestart. Dit jaar komen daar vijf nieuwe clubs bij (pilotjaar).

Lees meer
OldStars hardlopen

OldStars is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en haar partner, het Ministerie van VWS, om ouderen in beweging te houden en hen de mogelijkheid te geven de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren.

Lees meer
NN Running Coach, dé start voor elke loper

Het cursusaanbod voor beginnende lopers is vernieuwd én verbreed met de NN Running Coach. Samen met Nationale-Nederlanden bieden we zowel fysieke als digitale begeleiding bij het hardlopen.

Lees meer
Jouw sportaanbod aanmelden op Zoek & Boek

Zoek & Boek is een platform van de Atletiekunie en onderdeel van hardlopen.nl. Is jouw club bij ons aangesloten? Dan kan jij je aanbod aan activiteiten kenbaar maken via dit platform.

Lees meer
Aanvragen atletiekclinic

Wil jij een atleet op jouw club/in jouw organisatie om een atletiek clinic te verzorgen? Vul onderstaand formulier in en wij zetten jouw aanvraag uit in onze atletenpool.

Lees meer