2023 succesvol opleidingsjaar

Geplaatst op Dinsdag, 2 januari 2024
2023 succesvol opleidingsjaar
© BSR Agency / Dirk-Jan van Dijk

Wij willen de clubs graag faciliteren in voldoende én goed opgeleid kader. Goed opgeleide juryleden, officials en trainers zorgen voor kwalitatief betere trainingen en wedstrijden en daarmee ook voor meer plezier voor onze sporters. Daarvoor bieden we veel opleidingen en bijscholingen aan; voor juryleden en officials én voor trainers op meerdere niveaus. Maar liefst 4.263 mensen hebben in 2023 één van die opleidingen of bijscholingen succesvol gevolgd. De deelnemers beoordelen onze scholingen positief (gemiddeld een 8,0). Resultaten waar wij trots op zijn!

Opleidingen Jury & Officials

In 2023 hebben we 780 juryleden en officials opgeleid. Daarnaast hebben ook nog bijna 200 juryleden en officials een bijscholing gevolgd om helemaal up-to-date te blijven. Ook hebben we ons succesvol ingezet om ook jongeren (<35 jaar) te enthousiasmeren om zich verder te ontwikkelen in het juryvak.

De trainerscongressen op Papendal waren in 2023 ook weer zeer geliefd. Honderden trainers lieten zich weer bijscholen tijdens de Dag van de Atletiek (786 deelnemers), de Looptrainersdag (1160), het Coachcongres (82) en de Wandeltrainersdag (334).

Daarnaast zien we dat op veel clubs in het land startende trainers worden opgeleid tot assistent baanatletiek- of looptrainer. Ongeveer 500 mensen hebben in 2023 een ABAT2 of ALT2 opleiding afgerond.

Opleidingen Trainers

De niveau-3 opleidingen leiden mensen op tot zelfstandig trainer binnen de baanatletiek (BBAT3) of als zelfstandig looptrainer (BLT3). Trainers die willen werken met prestatieve atleten op nationaal niveau kunnen de niveau-4 opleiding (ALT4) volgen. Meer dan 200 trainers hebben een niveau-3 diploma behaald en een flinke groep trainers is in 2023 gestart aan de niveau-4 opleiding. Ook kunnen we 22 geslaagde cursisten melden voor de Topcoach atletiek 4 opleiding, die is gericht op het trainen en coachen van atleten op internationaal niveau.

Om na de gevolgde opleiding op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, bieden we bijscholingen aan. Deelnemers beoordelen onze bijscholingen met een dikke 8. Dit jaar willen we ons aanbod dan ook meer onder de aandacht brengen.

Atletiekunie-opleiders

Om ieder jaar weer zoveel mensen op te kunnen leiden, zijn wij ontzettend blij met het enthousiasme, de kennis en ervaring van onze huidige Atletiekunie-opleiders. Versterking van deze groep opleiders is altijd welkom, dus ken je mensen die hiervoor wellicht geschikt zijn, attendeer ze hier dan op of neem contact op met ons.

Wil je in 2024 ook één van bovengenoemde opleidingen op je club aanbieden? Of heb je clubleden die zich verder willen scholen als jurylid, official of trainer? Weet dat wij klaarstaan om jou hierin te ondersteunen! Informatie over al onze opleidingen vind je op Atletiekunie | Opleidingen. En voor vragen kan je ons mailen: [email protected].