Project Frame Running Kids

Geplaatst op Dinsdag, 23 november 2021
Project Frame Running Kids

Stichting 'Het Gehandicapte Kind' stelt vanaf dit najaar maximaal € 5.000,- beschikbaar per atletiekvereniging die Frame Running aanbiedt én een goed plan heeft om te zorgen dat kinderen met en zonder beperking elkaar regelmatig ontmoeten op de club.

Veel kinderen met een handicap voelen zich vaak eenzaam. Omdat ze niet mee kunnen of mogen doen in de speeltuin, kinderen elkaar niet leren kennen op school en de meeste sportverenigingen in de buurt geen aanbod hebben voor kinderen met een beperking.

Samen sporten

Sport is een belangrijk middel om kinderen met en zonder beperking met elkaar te laten opgroeien. Op een natuurlijke wijze. Na de training met je clubgenoten iets eten en drinken in de kantine, samen banjeren over de club, het hebben van gezamenlijke rituelen, het gevoel van saamhorigheid. Dat is waar het verenigingsleven over gaat. Lid zijn van een vereniging is veel meer dan sporten alleen. Het verbindt. Door samen te sporten leren kinderen van elkaar. Ze raken gewend aan het onbekende en gaan het vanzelfsprekend vinden dat kinderen met een beperking net als zij kunnen sporten en deelnemen in de samenleving, ook al doen ze sommige dingen een beetje anders.

Het is geweldig dat er nu al 40 atletiekverenigingen zijn die Frame Running aanbieden zodat er steeds meer kinderen zijn die kunnen sporten in hun eigen buurt. Stichting het Gehandicapte Kind steunt Frame Running al vele jaren bij het organiseren van clinics, het helpen opstarten van Frame Running-groepen en de aanschaf en uitleen van runningframes (voorheen Racerunners). Samen met Stichting het Gehandicapte Kind en Frame Running Nederland zetten we ons in voor nog meer inclusieve atletiekverenigingen.

Ga voor een inclusieve atletiekvereniging

Vindt jullie club het ook belangrijk dat alle kinderen elkaar op de atletiekvereniging kunnen ontmoeten en aan alle activiteiten mee kunnen doen? En heeft jullie vereniging een duurzaam idee of projectplan om dit te realiseren? Stuur het idee dan voor 14 december 2021 in. Wie weet gaat de Stichting jullie met een bedrag van maximaal €5.000,- financieel ondersteunen om het plan te realiseren. Samen kunnen we ervoor zorgen dat alle kinderen voluit mee kunnen doen bij jullie vereniging! Naar de criteria en het indienen van een aanvraag.

Neem voor vragen contact op met St. Het Gehandicapte Kind, telefonisch via 020-6791200 of per mail naar [email protected].