Dag van de Atletiek: Sterke trainers, sterke clubs

Geplaatst op Donderdag, 19 januari 2023
Dag van de Atletiek: Sterke trainers, sterke clubs
© BSR Agency

Op zaterdag 18 maart wordt Papendal weer voor één dag overgenomen door zo'n 750 atletiektrainers. Dan wordt er niet lopend naar de juiste workshoplocatie gezocht, maar dribbelend of zelfs joggend als de tijd dringt. Dan zie je op de ruggen van de deelnemers weer heel Nederland voorbijkomen: Almere '81, Voorne Atletiek, AV Texel, AV Pijnenburg, AV Heerenveen en ga zo maar door. Het is dé Dag van de Atletiek. Een vooruitblik:

Anouk Vetter en de rol van de trainer

Om half 9 druppelen de eerste trainers het hotel- & congrescentrum binnen, tot die tijd een oase van rust. Maar dat verandert snel in een gezellige drukte: herinneringen worden opgehaald, er wordt gelachen, vooruitgeblikt op wat komen gaat en de geur van koffie is overal aanwezig. Vervolgens leidt de organisatie iedereen met zachte hand richting de plenaire zaal.

Deze editie is de aftrap van niemand minder dan Anouk Vetter. Zij neemt de deelnemers mee in haar eigen ontwikkeling en vertelt wat haar trainers daarin voor rol hebben gespeeld.

Ruim negentig workshops

Het programma bestaat uit drie workshoprondes. Deelnemers kiezen zelf de onderwerpen waarin ze zich graag verder willen ontwikkelen en volgen hierover in totaal drie theorie en/of praktijk workshops van ieder 70 minuten. Het programma hangen we op aan vijf thema's:

    • Methodieken
    • Coachen & lesgeven
    • Trainingsleer, opbouw en training
    • Groei & ontwikkeling
    • Belastbaarheid & herstel

Per ronde is er keuze uit ruim dertig workshops, op die manier is er voor iedere trainer voldoende aanbod. De meeste workshops richten zich primair op trainers op niveau 3, maar er is ook ruimschoots aanbod voor assistent-trainers en voor trainers op niveau 4. In het workshopoverzicht staan de niveaus vermeld.

Na de tweede workshopronde heeft iedereen tijd om bij te komen van de geleverde fysieke of mentale inspanning tijdens de lunchpauze. Dit jaar maken we voor het eerst gebruik van een lunchbuffet in plaats van lunchtasjes. Op deze manier leveren we met z'n allen een bijdrage aan het verminderen van de afvalberg.

neem de clubvlag mee Alles voor THE GRAM

Een jaarlijks terugkerend ritueel: met álle trainers van jouw club op het podium op de foto. Met of zonder attributen, maar met de clubvlag! Vergeet die dus niet mee te nemen. En dit jaar hebben we zelfs een grote, zachte mystery guest die ook wel even wil poseren.

Dagvande Atletiek 105

Nieuwe oefenstof en inspiratie voor jouw trainingsgroep

Tijdens de afsluitende borrel is er tijd om na te praten over de belevenissen van de dag en de opgedane kennis. Het leuke is dat je als trainer even uit de waan van de dag kunt stappen en nieuwe ideeën opdoet waarmee je je eigen, soms vaste, patroon voor je trainingen kunt doorbreken. Goed voor de persoonlijke ontwikkeling van iedere trainer én goed voor de clubs, want de trainer is tenslotte het visitekaartje van iedere club!

Kom jij dit jaar met je collega-trainers naar Papendal?

Dag van de Atletiek