Vernieuwde opleiding Basis Baanatletiektrainer 3

Geplaatst op Donderdag, 28 juli 2022
Vernieuwde opleiding Basis Baanatletiektrainer 3
© BSR Agency / Dirk-Jan van Dijk

De opleiding Basis Baanatletiektrainer 3 is vernieuwd! De inhoud is grotendeels hetzelfde gebleven, maar de manier waarop de opleiding wordt aangeboden is aangepast. Het opleidingstraject kan nu meer op maat gemaakt worden voor de deelnemer.

SKILLS

De opleiding is opgebouwd rondom vijf leeruitkomsten, die een deelnemer na het leertraject moet aantonen. Wanneer en in welke volgorde bepaalt de deelnemer grotendeels zelf. Een groot deel van de opleiding vindt plaats in de praktijk: tijdens de workshops wordt geoefend met training geven en de deelnemer geeft trainingen op de club. Daarnaast gaan deelnemers in SKILLS, de online leeromgeving van de Atletiekunie, met de achterliggende theorie aan de slag. In SKILLS staan kennisclips, verwerkingsopdrachten en quizzen.

Workshops

In je opleidingstraject worden workshops aangeboden die het leerproces ondersteunen. De workshops duren ongeveer 2½ uur, maar kunnen ook gecombineerd worden tot workshops van 5 uur. De volgende workshops staan op het programma:

  • Opstartbijeenkomst
  • Mijn leertraject
  • Planmatig training geven
  • Veilig sportklimaat
  • Motorisch leren
  • Looponderdelen
  • Springonderdelen
  • Werponderdelen

Contactpersoon op de vereniging

De deelnemer verzamelt feedback over zijn trainingen die hij op zijn vereniging verzorgt. Het is hiervoor belangrijk dat een deelnemer een contactpersoon heeft op de vereniging die hem kan verbinden aan de juiste personen om feedback bij op te halen. Deze contactpersoon maakt de deelnemer daarnaast wegwijs binnen de club, zoals bijvoorbeeld het contactleggen met de jeugdcommissie of technische commissie. De praktijkbegeleider, die voorheen een rol speelde bij deze opleiding, vervalt hiermee.

Meer info of meedoen?

Ben je enthousiast geworden en wil jij, of leden van jouw club, deelnemen aan de Basis baanatletiektrainer 3 opleiding? Vind hier alle informatie over de opleiding. De opleidingen starten in het najaar, binnenkort verschijnen de locaties in de Atletiekunie agenda.