AAC ’61 in Assen biedt gezonde sportomgeving

Geplaatst op Dinsdag, 28 juli 2020
AAC ’61 in Assen biedt gezonde sportomgeving

Het sportterrein van AAC ’61 in Assen is al sinds 2017 rookvrij. Er wordt geen alcohol geschonken, er is geen frituur aanwezig en op 7 juli heeft de Drentse atletiekvereniging het bronzen certificaat voor een gezondere sportkantine in de wacht gesleept!

Wens van de leden voor gezond assortiment

De sportkantine van AAC’61 stimuleert water drinken, biedt in elke productgroep een betere keuze die prominent in het zicht staat en heeft dit opgenomen in het beleid. Dit vormt de basis waarmee AAC’61 zich de zesde gezondere sportkantine van Drenthe mag noemen. In september 2019 begon AAC’61, in overeenstemming met de wens van de leden, aan de uitbreiding van het assortiment voor gezonder eten in de kantine. Samen met Team:Fit (een onderdeel van JOGG), ging de barcommissie van AAC’61 aan de slag met het assortiment.

Gezonde keuze volgens richtlijnen Voedingscentrum

Onder begeleiding van een Team:Fit coach heeft de vereniging het aanbod in de kantine aangepast volgens de Richtlijnen van het Voedingscentrum. Inmiddels kunnen bezoekers bij de Assense atletiekclub kiezen voor een volkorenbroodje naast witbrood en is er een gezondere reep naast de ‘Mars’ en worden keuzes als water, thee en koffie gestimuleerd. Zo is er voor ieder wat wils en is de gezondere keuze de makkelijkste keuze.

Hoe gezond is het aanbod bij jouw op de club?

Al 42 atletiekclubs hebben zich inmiddels aangemeld om aan de slag te gaan met een gezonder aanbod. Is jouw club de volgende? Dat kan! Stap 1: ga naar de website en vind alle informatie die je nodig hebt om jouw club gezonder te maken! Ga je voor goud, zilver of brons?

AAC ’61 in de media

Afbeelding: AAC '61

Clubverhalen