Wat kan Livit Orthopedie voor jouw club betekenen?

Geplaatst op Dinsdag, 20 september 2022
Wat kan Livit Orthopedie voor jouw club betekenen?
© BSR Agency

Sinds maart zetten we ons samen met Livit Orthopedie in om sporten met een functiebeperking te stimuleren. Met de kennis en expertise op het gebied van orthopedische hulpmiddelenzorg en de ervaring die Livit heeft met het ondersteunen van sporters met een orthopedisch hulpmiddel kunnen we clubs informeren en adviseren over sporten en sporters met een lichamelijke beperking.

Expertise

Livit is een landelijk speler op het gebied van orthopedische hulpmiddelenzorg, zoals prothesen, orthesen en braces, orthopedische schoenen, steunzolen en steunkousen. Livit meet ze bij cliënten aan, maakt en/of levert het hulpmiddel en geeft advies en begeleiding hoe ermee te leven en te sporten. Omdat Livit actief bewegen en sporten zo belangrijk vindt als onderdeel van een gezond leven, hebben zij een sportexpertiseteam met adviseurs en techneuten dat landelijk opereert. Dit team staat met al zijn kennis en ervaring ter beschikking voor vragen over een sport- of orthopedisch hulpmiddel. Het team deelt niet alleen zijn kennis met artsen, specialisten of fysio’s, maar gaat ook graag in gesprek met atletiekclubs die hun drempel willen verlagen voor sporters met een functiebeperking.

Blade BSR Agency

Wat kan Livit Orthopedie concreet voor jouw club betekenen?

Livit Sportconsult

Clubs kunnen kosteloos een Livit Sportconsult aanvragen met een orthopedisch adviseur. Deze consulten kunnen plaatsvinden op een van de Livit locaties of telefonisch wanneer gewenst. Atleten kunnen hier terecht voor (technische) hulp of ondersteuning bij het sporten met zijn of haar hulpmiddel. Ook kan er een consult gepland worden wanneer er nog geen hulpmiddel is vervaardigd om op deze manier samen een plan te maken voor een juiste sportvoorziening.

Vergoedingen van een sporthulpmiddel

Er zijn diverse mogelijkheden om een sportvoorziening gefinancierd te krijgen. Op livit.nl/sporten vind je de verschillende mogelijkheden. Kom je er niet uit? Ook dan denkt Livit graag met je mee. Dit kan via een sportconsult of stuur een mail naar [email protected].

In beweging komen met Livit

Tijdens de Looptrainersdag op 5 november verzorgt Livit in de derde ronde de workshop ‘sporten met een orthopedisch hulpmiddel’ (workshop 306) voor looptrainers. Livit heeft daarnaast veel ervaring met het organiseren van sportclinics. Heb je interesse in een clinic bij jou op de club? Neem dan contact op met Livit.

Meer weten? Kijk op livit.nl/sporten of neem contact op met Marloes van Amerongen, projectmedewerker sportaanbod, Atletiekunie.

Looptrainersdag