Samen sta je sterk(er): werk samen met de basisschool

De jeugd heeft de toekomst. Uit onderzoek weten we dat hoe jonger je leden kan binden, des te langer deze leden als sporter of kader verbonden blijven aan jouw club. Daarom maken we als Atletiekunie de jeugd graag enthousiast voor atletiek. Atletiek is de basis voor een vitale en fitte samenleving.

Atletiek op school

Als ondersteuning voor de basisscholen hebben we diverse tools gebundeld waarmee elke school nu op een verantwoorde manier een atletiekactiviteit organiseert. Deze tools vind je op Atletiek op School. Hoe mooi is het als ze dat doen bij jou op de club! Natuurlijk verwijzen we scholen naar alle aangesloten clubs via de button Zoek een club.

Wat heeft jouw club hier aan?

  • Atletiekpromotie zorgt voor meer bekendheid en een goed imago voor atletiek wat nieuwe leden kan opleveren.
  • De club kan de lokale zichtbaarheid vergroten waardoor samenwerkingen makkelijker te maken zijn. Check welk sportbedrijf/sportservice in jouw gemeente actief is en onderzoek samen de mogelijkheden. Zij zijn vaak goed op de hoogte van het lokale sportakkoord.
  • Jeugd verhoogt de maatschappelijke waarde van de club.

Samenwerking AV DES met scholen in Eersel

Lees hier hoe AV DES samen met de basisscholen succesvol de Koningsspelen heeft georganiseerd in Eersel.

AV DES biedt scholen Athletics Champs aan tijdens de Koningsspelen

Neem een kijkje op Atletiek op School, zoek contact met de basisscholen bij jou in de buurt, organiseer samen een schoolatletiektoernooi
of verzorg de gymles met Ren.Spring.Gooi.

Spreekbeurtinformatie

Ook jouw jeugdleden kunnen bijdragen aan de promotie van de atletieksport. Wijs ze op de spreekbeurtinformatie en adviseer ze in jullie clubkleding hun spreekbeurt te houden. Wellicht mogen ze ook een discus, kogel of vortex lenen van de club die ze kunnen laten zien in de klas?