Opleiding tot atletiek- en looptrainer 4

Ben jij atletiek- of looptrainer op niveau 3 en wil jij graag doorgroeien? Dan is de vernieuwde opleiding atletiek- en looptrainer 4 wellicht iets voor jou! Deze opleiding staat in het teken van planmatig prestatiegericht training geven en het versterken van de vereniging.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze opleiding is bedoeld voor trainers die meer willen leren over prestatieverbetering van atleten en zijn of haar trainingen op de vereniging daar meer op wil richten. De atletiek- of looptrainer 4 is in staat om trainingen zodanig te plannen, uit te voeren en te evalueren zodat ze leiden tot de realisatie van vooraf gestelde doelen. Daarnaast heeft de atletiek- of looptrainer 4 een coördinerende rol binnen de vereniging en draagt hij/zij bij aan het sporttechnisch beleid èn een veilige sportomgeving. Het is belangrijk dat een trainer al een diploma op niveau 3 heeft (met zowel PvB 3.1 als PvB 3.2) en training geeft aan een groep atleten of lopers. Bekijk hieronder in de tabel wat de instroomeisen zijn voor de opleiding.

Diploma Toelichting

Atletiektrainer

is behaald voor invoering van de Kwalificatie Structuur Sport

Jeugdatletiekleider

is behaald voor invoering van de Kwalificatie Structuur Sport

Atletiektrainer 3

bestaat uit PvB 3.1, 3.2, 3.3 en 3.4

Juniorenatletiektrainer 3

bestaat uit PvB 3.1, 3.2, 3.3 en 3.4

Pupillenatletiektrainer 3

bestaat uit PvB 3.1, 3.2, 3.3 en 3.4

Basis Baanatletiektrainer 3

bestaat uit PvB 3.1 en 3.2

Trainer Loopgroepen

is behaald voor invoering van de Kwalificatie Structuur Sport

Looptrainer 3

bestaat uit PvB 3.1, 3.2, 3.3 en 3.4

Basis Looptrainer 3 + PvB 3.2 *)

PvB 3.1 + PvB 3.2

*) Om deel te kunnen nemen aan de opleiding ALT4 moet je naast het diploma Basis Looptrainer 3, ook in het bezit zijn van PvB 3.2. Heb je deze PvB niet in je bezit, dan krijg je tijdens de opleiding een extra opdracht.

Voor meer informatie over de opleiding kun je de informatiefolder downloaden.

Wat leer je?

De vernieuwde opleiding atletiek- en looptrainer 4 staat in het teken van planmatig prestatiegericht training geven en het versterken van de vereniging. De theorie die aan bod komt is onder andere inspanningsfysiologie, trainingsleer, anatomie en motorisch leren. Vaardigheden die aan bod komen zijn met name bewegingsanalyse, testen en meten, monitoren van training, krachttraining en mentale vaardigheden. De geleerde theorie en vaardigheden worden toegepast in het opstellen van een jaarplan voor de groep die je training geeft. Naast deze prestatiegerichte inhoud komt de coördinerende rol van de trainer in de vereniging aan bod. Hierbij staan met name een analyse van het beleid, sport en integriteit en veilige sportomgeving centraal. De opleiding bestaat uit zes workshops en wordt afgesloten met de beoordeling van het portfolio en een interview.

Kosten

De kosten voor het volgen van deze opleiding (inclusief verplichte PvB’s) bedragen € 725,- (ledentarief) en € 1.087,50 (niet-leden tarief). Onder leden van de Atletiekunie verstaan we leden via atletiekverenigingen of loopgroepen die aangesloten zijn bij de Atletiekunie. Het moment van inschrijven bepaalt of je voor het ledentarief in aanmerking komt.

Aanvullende informatie

Heb je interesse in deze opleiding?

Laat ons via de interesselijst alvast weten dat je interesse hebt in de opleiding. Zodra de startdatum en nieuwe opleidingsplaatsen bekend zijn, brengen we je op de hoogte.