Begeleidingstraject Sportstroom

Sinds begin 2021 werkt de Atletiekunie samen met SportStroom, hét adviesbureau op het gebied van duurzame sportverenigingen. SportStroom heeft sinds de oprichting in 2003 al honderden sportclubs verduurzaamd, is partner van meerdere sportbonden én uitvoerend partner van NOC*NSF. Al die kennis is ook beschikbaar voor atletiekverenigingen.

Welke mogelijkheden biedt SportStroom?

  • Bouwkundig advies voor jouw accommodatie
  • Energiescans en begeleidingstrajecten verduurzaming
  • Gratis deelname aan het energiecollectief
  • Installatie van LED-sportverlichting
  • Hulp bij aanvragen van subsidies

Gratis begeleidingstraject verduurzaming

Meld je aan voor een gesubsidieerd begeleidingstraject!
De hoge energieprijzen roepen meer dan ooit op tot actie: aan de slag met energie besparen! En dat kan, ook dit jaar is er subsidie beschikbaar voor gratis professioneel maatwerkadvies voor sportverenigingen.

Voor alle sportverenigingen en professionele sportaanbieders die willen verduurzamen, is sinds november 2021 de nieuwe tool Sport NL Groen gelanceerd. Dit is een initiatief van NOC*NSF, Kenniscentrum Sport en Bewegen, Vereniging Sport en Gemeenten en het Platform Ondernemende Sportaanbieders. Onze partner SportStroom is als energiecoach aan dit platform verbonden. Via de Sport NL Groen tool kan gemakkelijk én kosteloos een beroep op de expertise van SportStroom gedaan worden.

Het begeleidingstraject
Met het begeleidingstraject kunnen verenigingen zoveel mogelijk ontzorgd worden. Het begeleidingstraject is onderverdeeld in 2 fasen: de inventarisatiefase en de implementatiefase.

In de inventarisatiefase brengt de energiecoach samen met jou het potentieel in kaart en onderzoek je gezamenlijk hoe vitaal de vereniging is. Ook de energiescan wordt in deze fase afgenomen. Na bespreking van de energiescan en jouw eigen wensen en ambities is er een plan van aanpak gereed en wordt samen besloten door te gaan naar de implementatiefase.

In de implementatiefase ga je concreet aan de slag met het opvragen van offertes, het maken van de businesscase voor jouw investeringen en het regelen van financiering en subsidies. Bij dit alles wordt je bijgestaand door de energiecoach van SportStroom.

Aanmelden via Sport NL Groen
Sport NL Groen is een online tool waarmee elke vereniging zich kan oriënteren op verduurzaming, inzicht krijgt in beschikbare subsidies én een gratis energiecoach kan aanvragen. Bovendien is er veel kennis op te halen. Tennis- en padelverenigingen kunnen zich hier aanmelden.
Na aanmelding is het traject als volgt:

1. SportStroom meldt jouw vereniging aan bij NOC*NSF;
2. NOC*NSF geeft SportStroom goedkeuring voor een gesubsidieerd begeleidingstraject bij jouw vereniging;
3. Je ontvangt hierna van SportStroom een checklist t.b.v. de energiescan;
4. De energiescan wordt ingepland en het begeleidingstraject is begonnen!

Het streven is om het gehele traject binnen een jaar te doorlopen, altijd in samenspraak met de contactpersoon binnen jouw vereniging.

Voorwaarden en/of vragen
Sportaanbieders kunnen maximaal eenmaal in aanmerkingen komen voor een begeleidingstraject.
Geïnteresseerd? Vul dan hier het contactformulier in, zodat SportStroom contact kan opnemen.

Algemene informatie

Alle verdere mogelijkheden die SportStroom biedt zijn hier te vinden.

Heb je vragen over wat SportStroom nog meer voor jouw vereniging kan betekenen? Neem dan per mail contact met ons op.
Wil je meer informatie over een begeleidingstraject? Neem dan direct contact op met SportStroom, of ga naar de website.