Aansluiten loopgroep

Bekijk de voordelen die de Atletiekunie jouw loopgroep kan bieden.

 • Ondersteuning loopgroepen
  De Atletiekunie heeft enorm veel kennis en expertise in huis om ondersteuning en advies te leveren aan aangesloten loopgroepen. Denk aan ondersteuning op het gebied van het oprichten van een loopgroep, beleidsplannen, accommodatiezaken, vrijwilligersbeleid, etc.
 • Ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering
  Alle leden uit de loopgroep (inclusief trainers) vallen onder onze collectieve ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering.
 • Korting op opleidingen en bijscholingen
  Trainers van een bij de Atletiekunie aangesloten loopgroep kunnen voor de speciale ledenprijs deelnemen aan diverse opleidingen en bijscholingen, congressen en themadagen.
 • Welkomstpakket loopgroepen >25 leden
  De contactpersoon van de loopgroep ontvangt het welkomstpakket met trainingsmaterialen* ter waarde ongeveer € 100,-. Hierin zitten o.a. leuke sportmaterialen die de trainer kan inzetten tijdens de loopscholing zoals trainingshoedjes, speedladder, mini-hordes, een fluit en stopwatch. Verder ontvangt de contactpersoon de digitale brochure ‘Hoe organiseer ik mijn loopgroep?, de verzekeringsvoorwaarden en de voucher voor de Opleiding Basis Looptrainer 3. Afhankelijk van het aantal leden kan de korting voor deze opleiding oplopen tot 100%. Deze opleiding vertegenwoordigt een waarde van € 580,- (ledentarief). Meer informatie over deze opleiding vind je hier.
 • Welkomstpakket loopgroepen 15 - 24 leden
  De contactpersoon ontvangt de digitale brochure ‘Hoe organiseer ik mijn loopgroep?, de verzekeringsvoorwaarden, ledenlijst en de voucher voor de Opleiding Basis Looptrainer 3. Afhankelijk van het aantal leden kan de korting voor deze opleiding oplopen tot 100%. Meer informatie over deze opleiding en het tarief vind je hier.
 • Regionaal overleg
  Jaarlijks nodigt de Atletiekunie aangesloten loopgroepen uit voor een regionaal overleg om met andere loopgroepen en verenigingen kennis te delen en uit te wisselen.
 • Nieuwsbrief
  1x per maand ontvangt de contactpersoon van de loopgroep (en andere geïnteresseerden) de digitale bestuurdersnieuwsbrief.
 • Volta
  Jouw loopgroep krijgt kosteloos toegang tot de online (leden)administratiemodule Volta. De contactpersoon van de loopgroep kan zelf leden aan- en afmelden.
 • Openen van Start to Run locaties
  Loopgroepen hebben de mogelijkheid om in samenwerking met de Atletiekunie Start to Run locaties te openen. Jaarlijks nemen 5.000 beginnende hardlopers deel aan deze cursussen, waarvan gemiddeld 50% doorstroomt naar verenigingen en loopgroepen voor een vervolgtraject.
 • Korting op aanschaf/huur AED(’s)
  Aangesloten loopgroepen ontvangen korting op aanschaf of huur van AED(‘s).
 • Korting op parcoursmeting
  Aangesloten loopgroepen ontvangen korting op parcoursmeting.
 • Organisatie van loopevenementen onder auspiciën van de Atletiekunie
  (geen officiële wedstrijden mogelijk, zoals NK's)

  Wil je jouw loopevenement ook op de hardloopkalender vermelden? Stuur dan een e-mail en je ontvangt hiervoor de handleiding.
 • Contributie
  Hier vind je informatie over de contributieafdracht.

Let op: dit lidmaatschap biedt geen wedstrijdlicentie. Hiervoor dien je een verenigingslidmaatschap aan te gaan. Als loopgroep kun je leden aanmelden als loper (Hardlopen.nl groepslid) of Hardlopen.nl wandelaar.

Nadat je loopgroep in het ledenadministratiesysteem verwerkt is, ontvang je een welkomstmail met hierin de inloggegevens naar het ledenadministratiesysteem Volta waar je zelf je leden kunt invoeren. Heb je na je aanmelding bij de eerste keer van het invoeren van je leden 25 leden of meer, stuur dan een mail naar Arda Pommer. Zij zorgt er dan voor dat het welkomstpakket* met trainingsmaterialen naar je toe wordt gestuurd. Voor het aansluiten van je loopgroep dien je minimaal 15 leden te hebben.

* Voor het welkomstpakket dien je minimaal 1 jaar lid te blijven. Bij doorgroei van loopgroep naar officiële vereniging geeft dit niet opnieuw recht op een welkomstpakket. Besluit je om binnen het jaar het lidmaatschap bij de Atletiekunie van je loopgroep op te zeggen, dan ontvang je een factuur voor het welkomstpakket met de trainingsmaterialen.