Bijscholingen voor looptrainers

Hier vind je een overzicht van de bijscholingen voor looptrainers.

Bijscholing Blessurevrij hardlopen

Hardlopen is nog steeds één van de populairste sporten in Nederland. Volgens onderzoek van VeiligheidNL is hardlopen helaas ook één van de meest blessuregevoelige sporten. Blessurepreventief trainen dient dé norm te zijn voor alle hardlooptrainingen in Nederland. Met deze bijscholing krijg je als hardlooptrainer de kennis en praktische tips hoe jij blessures in jouw groep voorkomt.

Lees meer
Bijscholing Krachttraining voor lopers

Vraag je je als trainer af of krachttraining voor lopers nut heeft of ben je benieuwd naar hoe je krachttraining op een efficiënte en uitdagende manier kunt integreren in de looptraining? Deze bijscholing gaat in op de spierkracht die bij lopen nodig is en hoe lopers efficiënt op (loop)kracht kunnen trainen. In het theoretische deel wordt de krachttraining benaderd vanuit het neurofysiologische gebied (processen van transfer tussen krachtoefeningen en doelbeweging) alsmede de anatomie en fysiologie van de spieren die een belangrijke rol spelen bij de loopbeweging.

Lees meer
Bijscholing Looptechniek

Het observeren, analyseren en het bepalen van oefeningen ter verbetering van de looptechniek staat centraal. Het theoretische deel van de bijscholing gaat over motorisch leren en het bespreken van looptechniek. Het praktijkgedeelte bestaat uit het observeren en analyseren van de looptechniek. Je eigen looptechniek/stijl wordt gefilmd zodat je een analyse kunt maken van de diverse looptechnieken en loopstijlen.

Lees meer
Bijscholing Running bootcamp

Bootcamp betreft een gevarieerde training waarin je gehele lijf qua actie aan bod komt. Met als doel je als hardloper sterker, leniger en dus sneller te maken. Ook gaat je uithoudingsvermogen met grote stappen vooruit. Running bootcamp is in groepsverband, net zoals je trainingen bij jouw eigen club op de baan of in het bos. Een training bestaat net zoals nu uit een warming up van inlopen en losmakende oefeningen. Daarna ga je aan de slag met bijvoorbeeld kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen. Alles komt aan bod. Uiteraard niet alles in één training, er wordt ook hardgelopen.

Lees meer
Bijscholing Trainingsschema maken

Aan het eind van deze bijscholing kun je een schema maken met gegevens waarbij zowel het doel als de huidige situatie is geanalyseerd.

Lees meer
Bijscholing Vaartspelen

Veel te veel lopers en trainers geven de vaartspeltraining een te bescheiden plaats in hun trainingen. Waarschijnlijk is dit te wijten aan de onbekendheid met deze trainingsvorm of het gebrek aan besef dat vaartspel een prettige en speelse manier is om te trainen.

Lees meer
Bijscholing Variatie in looptrainingen

We kennen allemaal de verschillende duurlooptempo’s, de verschillende intervaltrainingen en de spelvormen, zoals: dobbelsteenloop, Zweedse loopspelen en parcourslopen. We weten allemaal hoe we de trainingen in de week moeten invullen. Maar hoe breng je meer variatie in je trainingen? Wat is de uitdaging om steeds hetzelfde rondje te lopen en het toch leuk te blijven houden? In deze bijscholing wordt de creativiteit van de trainer geprikkeld.

Lees meer