Promotiemiddelen

Deelnemers komen niet vanzelf. Het is als club noodzakelijk om het één en ander zelf op te pakken. Heb je bij je club een communicatiespecialist? Hij of zij kan je helpen om gerichte acties op te pakken. Hieronder vind je de diverse promotiemogelijkheden:

  • Website van je club

Gebruik de clubwebsite om je aanbod onder de aandacht te brengen. Dit kan via een nieuwsbericht, agenda-item of een informatiepagina.

  • Social media

Instagram en Facebook zijn laagdrempelige kanalen om veel potentiële para-atleten, ouders of familie te bereiken.

  • Persbericht

Benader de lokale media met een persbericht en breng jouw aanbod lokaal onder de aandacht.

  • Meld je aanbod aan op de website van Uniek Sporten

Uniek Sporten is hét platform voor mensen met een beperking. Meld jouw aanbod aan, zodat je ook daar goed vindbaar bent.

  • Zet je aanbod in Volta

Vermeld in Volta dat je aanbod hebt voor mensen met een beperking en zorg er zo voor dat je zichtbaar bent bij 'zoek een club'.

  • Gebruik je netwerk

Werk je al samen met bijvoorbeeld een fysiotherapiepraktijk of revalidatiecentra? Gebruik hun netwerk om de doelgroep te vinden. Denk ook aan het netwerk van je eigen atleten. Zij kennen de doelgroep door en door en hebben veel contacten. Zet ze in als de ambassadeur van jouw club en aanbod.

  • Proactief op zoek gaan

Atleten lopen niet zelf snel naar een club, ga daarom zelf proactief op zoek naar de deelnemers. Ga bijvoorbeeld langs bij woonzorginstellingen, fysiotheraeuten, huisartsen, revalidatiecentra en scholen.

  • Organiseer een clinic

Door een clinic te organiseren weten geïnteresseerden dat ze niet de enigen op de club zullen zijn, dat verlaagt meestal de drempel om een kijkje op de club te komen nemen. Daarnaast zet je met een clinic meteen jouw aanbod in de schijnwerpers.

Veel succes met het werven van nieuwe atleten!

Contactgegevens Atletiekunie

Heb je vragen over promotie van jouw aangepast sporten aanbod? Neem gerust contact op met team Sportaanbod: [email protected].