(Cyber)criminaliteit

Het is belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s van criminele inmenging op de club. Over de aard en omvang van criminele inmenging in de sport was nog weinig bekend. Bureau Bruinsma heeft hier in samenwerking met het Mulier Instituut en de Universiteit van Tilburg onderzoek naar gedaan en een groot aantal sportbonden en sportverenigingen heeft hieraan meegewerkt. Er lopen op dit moment diverse onderzoeken op het vlak van criminele inmenging in de sport.

E-learning voor sportbestuurders

Wil jij meer weten over de risico’s van criminele inmenging en weten hoe je dit kan voorkomen binnen jouw club? Volg dan de e-learning!

Wat is Cybercriminaliteit?

De betekenis van de term cybercrime is dezelfde als die van cybercriminaliteit of computercriminaliteit. Hierbij gaat het om misdaad gepleegd met ICT, gericht op ICT. Het strafbare feit wordt dus gepleegd met een computer, smartphone, smartwatch of tablet, kortom alles waar een processor in zit. Cybercrime voorbeelden zijn hacking, DDoS-aanvallen, ransomware, virussen en malware. Experts zien een grote toename in cybercriminaliteit in de sportwereld. NOC*NSF geeft een aantal voorbeelden van cybercriminaliteit binnen de sport.

Op de website van de politie vind je meer informatie over cybercrime en hoe je het kan voorkomen.

Heeft jouw club vragen over (cyber)criminaliteit? Neem dan contact op met [email protected].